«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 35χρονος  για λαθραία προϊόντα καπνού Κατασχέθηκε περίπου ένα κιλό επεξεργασμένου καπνού και  χίλια λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη,  χθες (30-08-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος αλλοδαπός,  υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...



στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο να κατέχει μέσα σε τσάντα,  πέντε κούτες, που περιείχαν συνολικά 1000 λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στην οικία του  δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε λαθραίο επεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους 980 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
***
Συνελήφθη 49χρονη μητέρα για κλοπή στο σπίτι της κόρης της


Η δράστιδα διέρρηξε την οικία και αφαίρεσε 5000 ευρώ


Συνελήφθη, χθες (30-08-2016) αργά το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 49χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για υφαίρεση.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η δράστιδα διέρρηξε την οικία της κόρης της στον Πύργο και αφαίρεσε από συρτάρι κούνιας το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ, καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Σύλληψη 53χρονου στο Αγρίνιο για απάτη


Στις 11.30 σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος χθες 29-08-2016 είχε εξαπατήσει μαζί με 38χρονο συνεργό του οποίου τα πλήρη στοιχεία έχουν
ταυτοποιηθεί 62χρονο ημεδαπό ότι θα του πουλούσαν είκοσι τόνους ελαιοκάρπου έναντι του χρηματικού ποσού των 18.800 ευρώ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 38χρονου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

***
Συνελήφθη 28χρονος για θανάτωση ζώου στο Αιτωλικό


Ο δράστης έπληξε αρκετές φορές με αεροβόλο μικρόσωμο αδέσποτο σκύλο

Συνελήφθη χθες (29-8-2016) αργά το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση  ζώου.

Ειδικότερα, ο 28χρονος χρησιμοποιώντας αεροβόλο όπλο έπληξε αρκετές φορές αδέσποτο μικρόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αεροβόλο όπλο κατασχέθηκε.
Παράλληλα, στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι :
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

***
Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στο Αίγιο


Συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ο συνομήλικος συνεργός του

Ο αστυνομικός επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας που επέβαιναν οι δυο δράστες

Συνελήφθησαν, σήμερα (30-08-2016) τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και οι γονείς του, ηλικίας 46 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα 15χρονος ημεδαπός, που αναζητείται, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ επίσης αναζητούνται οι γονείς του, ηλικίας 42 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν οι δυο 15χρονοι.

Ο οδηγός του δικύκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, εισήλθε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό,  με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός. 

Οι δράστες προκειμένου να μην επιτρέψουν στον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, τη στιγμή που αυτός αποβιβαζόταν, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού στο μέτωπο.


Ακολούθως, στην προσπάθειά του να δεσμεύσει τον οδηγό του δικύκλου, ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από τον συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές και στη συνέχεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα κοντά στη καρδιά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μια φορά σε ασφαλή κατεύθυνση.

Ο αστυνομικός με τη συνδρομή πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και λακτίσματα, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του οδηγού, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού  Γενικού  Νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.    

Την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία:

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ, ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 20χρονου διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τύπου « Tablet » και τρεις συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR