«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε ληστεία, με λεία 107.000 ευρώ, σε οικία στην Αμφιλοχία

Δράστες είναι δυο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός οι οποίοι είχαν δέσει και φιμώσει τα ηλικιωμένα θύματα τους
Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ληστεία η οποία είχε συμβεί πριν ενάμισι χρόνο περίπου, στην Αμφιλοχία και σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δυο αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 34 ετών και ενός 23χρονου ημεδαπού, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Η ίδια κατηγορία, βαρύνει έναν ακόμα συνεργό των δραστών, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα...

την 27-3-2015 τα ξημερώματα, στην Αμφιλοχία, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία όπου διέμενε 88χρονος ημεδαπός μαζί με την 89χρονη αδελφή του και ασκώντας τους σωματική βία  τους έδεσαν και τους φίμωσαν.

Οι δράστες αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 107.000 ευρώ και διέφυγαν εγκαταλείποντας τους παθόντες δεμένους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε άμεσα συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν με ειδικές  ανακριτικές μεθόδους ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.
***
Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε οικίες και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γαλατά και στο Μεσολόγγι


Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο ημεδαπών δραστών και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δύο κλοπές σε οικίες και μια σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που είχαν λάβει χώρα στον Γαλατά και στο Μεσολόγγι.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για το αδίκημα της κλοπής, σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 20 και 27 ετών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, ο 20χρονος, τον Αύγουστο του έτους 2013 στον Γαλατά και τον Μάρτιο του έτους 2014 στην Άβαρη Μεσολογγίου, εισήλθε σε οικίες δύο ημεδαπών, παραβιάζοντας παράθυρο και μπαλκονόπορτα, και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό  των (3.700) ευρώ και κοσμήματα αξίας (600) ευρώ.

Ο 27χρονος δράστης, στις (26-3-2016), στο Μεσολόγγι, διέρρηξε παράθυρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη 52χρονος που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα της Πάτρας


Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ένας 42χρονος συνεργός του δράστη



Συνελήφθησαν, χθες (28-08-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για  κλοπές.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ ο 42χρονος συνεργός  του και ένα  ακόμα άτομο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί και  αναζητείται κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 52χρονος μαζί με τους δυο συνεργούς του, αφαίρεσαν από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, μια φιάλη ουίσκι, αλλά συνελήφθησαν, σε κοντινή απόσταση, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 52χρονπος, το τελευταίο τετράμηνο, είχε διαπράξει άλλες πέντε κλοπές σε καταστήματα της Πάτρας, αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Μια ακόμα φυτεία ναρκωτικών εντοπίστηκε στην Ηλεία

Συνελήφθη ο 40χρονος καλλιεργητής, ενώ κατασχέθηκαν σαράντα επτά δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη
Ο δράστης πλησίαζε τη φυτεία, η οποία περιβαλλόταν από φυσική κάλυψη,  οπλισμένος

 
Συνελήφθη, χθες (28-8-2016) αργά το απόγευμα, στη Φραγκαβίλα Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε χθες στη Φραγκαβίλα Ηλείας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν τον 40χρονο καλλιεργητή.
Επισημαίνεται ότι ο δράστης, τόσο κατά τη προσέγγιση του στο χώρο της φυτείας όσο και κατά την αποχώρηση του, κρατούσε προτεταμένο ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο έφερε φυσίγγια στις θαλάμες του.
Οι αστυνομικοί συνολικά εκρίζωσαν σαράντα έξι δενδρύλλια κάνναβης, το  ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τριάμισι μέτρα περίπου, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε αγροικία του δράστη, κοντά στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν δυο πλαστικά δοχεία που ο 40χρονος χρησιμοποιούσε για το πότισμα των φυτών.
Η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένη, εκχερσωμένη, έκταση, μέσα σε λαγκάδι, στην περιοχή της Φραγκαβίλας, καλυπτόμενη με φυσική βλάστηση από δένδρα, βάτα και καλάμια.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 40χρονο καλλιεργητή κατά τη σύλληψη του, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 48 γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με φυσίγγια στις θαλάμες του, τα οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στη Ναύπακτο για κλοπή


Οι δράστες προσποιούμενοι μηχανική βλάβη του οχήματος τους αφαίρεσαν διακόσια ευρώ από 83χρονο


Συνελήφθησαν χθες (28-08-2016) το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, επικαλούμενοι μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου τους, εισήλθαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Έπειτα, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα για το οποίο είχαν επικαλεστεί τη μηχανική βλάβη και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα, ενεργήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, οι οποίοι σε μικρό χρονικό διάστημα εντόπισαν τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ, τα οποία παρέδωσαν στον 83χρονο, ενώ το όχημά τους κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. 

***
Συνελήφθη 24χρονος που επιτέθηκε σε ηλικιωμένη


Ο δράστης αφαίρεσε μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό 84χρονης



Συνελήφθη, χθες (28-8-2016), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης κινούμενος πεζός, με αιφνιδιαστική κίνηση αφαίρεσε από το λαιμό 84χρονης ημεδαπής, μια χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν και  τράπηκε σε φυγή.

Για την εξιχνίαση της κλοπής, ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 24χρονου, μετά από λίγη ώρα και την σύλληψή του.

Στην κατοχή του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν τη χρυσή αλυσίδα με το μενταγιόν, που είχε αφαιρέσει, τα οποία αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στην ηλικιωμένη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***

Από τη Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση διαδικτυακών απατών σε βάρος πολιτών

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 55χρονου ημεδαπού και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία τακτικής διαδικασίας

Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών για υποκλοπή στοιχείων καρτών πληρωμών τους, οι οποίες και χρησιμοποιήθηκαν για συναλλαγές-κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων



Από τη Διεύθυνση  Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου ημεδαπού για απάτες με υπολογιστή, κατ΄ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους, υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την πραγματοποίηση συναλλαγών-κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τα αρμόδια Τραπεζικά Ιδρύματα και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην επίμαχη υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του.

Πρωινές ώρες της 26-08-2016 πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 55χρονου στην Αττική και από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες και συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

§           Τηλεφωνικά: 111 88

§           Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

§           Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

§           Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/