«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για  οπλοκατοχή
 
Συνελήφθη, χθες (15-8-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, ενδοοικογενειακή βία,  απείθεια  και αντίσταση.  

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος λίγη ώρα πριν, είχε εμπλακεί σε οικογενειακό επεισόδιο, με την 77χρονη  μητέρα του.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του, βρήκαν  δυο μαχαίρια με συνολικό μήκος 19 και 21 εκατοστά  αντίστοιχα, τα οποία και κατέσχεσαν.

Ο δράστης κατά τη σύλληψη του, δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες των αστυνομικών και προέβαλε αντίσταση,  απωθώντας τους με τα άνω και κάτω άκρα του.  

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.  

***

Συνελήφθη ακόμα ένας ανήλικος δραπέτης στην  Πάτρα
Συνελήφθη χθες (15-8-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 14χρονος ημεδαπός, ο οποίος πριν δυο μήνες περίπου, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατείτο για διακεκριμένη κλοπή που είχε διαπράξει,  σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πύργου.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, είχαν συλλάβει έναν ακόμα ανήλικο, ο οποίος επισης είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου (Σχετικό το από 14/08/2016 Δελτίο Τύπου μας ).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

***

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές  περιοχές



Από 10 έως και 14 Αύγουστου έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Χαλκιδική



Στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας.



Το πενταήμερο 10-8-2016 έως και 14-8-2016 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Σαντορίνης της Πάρου και της Χαλκιδικής.



Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:



·        Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε καφέ-μπαρ, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν τρεις  παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε σνακ-μπαρ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε εστιατόριο – ψησταριά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε εστιατόριο κατελήφθη να απασχολείται αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν εννιά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε διέμενε παρανόμως στη χώρα και στερούνταν πιστοποιητικού υγείας. Επίσης συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

·        Σε πιτσαρία κατελήφθη να απασχολείται μία αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε στερούνταν πιστοποιητικού υγείας ενώ συνελήφθη επίσης και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

·        Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς  και η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς άδεια λειτουργίας.

·        Σε καφέ - αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

·        Σε καφέ-εστιατόριο, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.





Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.