«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο Ρίο Πατρών για κλοπή σε κατάστημα

Συνελήφθησαν, προχθές (25-08-2016) το βράδυ, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 22, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα...
οι δυο δράστες, μετέβησαν σε υπό κατασκευή κατάστημα και αφαίρεσαν καλώδια, συνολικού βάρους τριακοσσίων κιλών, τα οποία φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, για πρόληψη εμπρησμών, αντιλήφθηκαν τους δράστες να διαφεύγουν και ειδοποίησαν την Αστυνομία με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των παράνομων πράξεων τους,  το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, εκτός του 16χρονου που αφέθηκε ελεύθερος, λόγω ανηλικότητας.

Την  προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

***
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Αμαλιάδα για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις σε καταστήματα 

Συνελήφθησαν, χθες (26-08-2016) το απόγευμα,  στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 45 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν τις θύρες τριών καταστημάτων (βιβλιοπωλείο, κομμωτήριο και φωτογραφείο) και αφαίρεσαν από το τελευταίο το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ξημερώματα της 25-08-2016, στην ίδια περιοχή οι δυο δράστες είχαν παραβιάσει την πόρτα ψυγείου εταιρείας, που εμπορεύεται παγωτά και αφαίρεσαν  τρόφιμα  αξίας 300 ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και σε έρευνες  που ακολούθησαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην οικία του 45χρονου και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους  τεσσάρων γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. 

***
Συνελήφθη  στα Μακρίσια  Ηλείας 61χρονος ημεδαπός  καταζητούμενος για εμπρησμό σε δάση

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 40 ετών


Συνελήφθη χθες (26-08-2016), το πρωί, στα Μακρίσια Ηλείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εμπρησμό σε δάση.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 40 ετών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών Αχαΐας, για το προαναφερόμενο αδίκημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Συνελήφθη, από την  Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, αστυνομικός για υπόθεση δωροληψίας
Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη σήμερα το πρωί, 49χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία των Ιωαννίνων, για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο Αρχιφύλακας κατελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων να έχει στη κατοχή του ένα Αλβανικό Διαβατήριο (η γνησιότητα του οποίου διερευνάται) με τα στοιχεία 49χρονης υπηκόου Αλβανίας, το οποίο είχε παραλάβει από 44χρονο υπάλληλο του Αερολιμένα Ιωαννίνων, για να σφραγίσει την έξοδο της από τη χώρα, απουσία αυτής και έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα την δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβαση καθήκοντος καθώς και της παράβασης διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.