«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΔΥΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι δύο ημεδαποί (πατέρας και κόρη) που είχαν εξαφανισθεί το απόγευμα της 16ης Ιουλίου στα Δουναίικα Ηλείας, βρέθηκαν νεκροί σήμερα (8 Αυγούστου 2016) στη θέση Κασταράχι Μπορσίου Ηλείας.
Για τους δυο ημεδαπούς είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 17η Ιουλίου, το απόγευμα, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, από συγγενικό τους πρόσωπο.
Σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτης ακαλλιέργητου χωραφιού, στη θέση Κασταράχι Μπορσίου Ηλείας, εντόπισε πτώμα γυναίκας σε σήψη και ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, που μετέβηκαν άμεσα στο σημείο, ταυτοποίησαν ότι το πτώμα ανήκει στην 44χρονη, ενώ σε απόσταση περίπου 400 μέτρων, βρέθηκε  μέσα στο όχημα του, ο 68χρονος πατέρας της.
Το σημείο που βρέθηκε το όχημα είναι σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε μη καλλιεργήσιμη γεωργική έκταση και σε μεγάλη απόσταση από τον κοντινότερο χωματόδρομο, ενώ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο εξαφάνισής τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ημεδαπών.

***
Συνελήφθη 22χρονη αλλοδαπή στην Πάτρα

Σε βάρος της εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών


Συνελήφθη, σήμερα (8-8-2016) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό  Ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για ληστεία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

***
Εντοπίστηκε φυτεία τετρακοσίων πενήντα δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασική τοποθεσία, στη Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Εντοπίστηκαν, σήμερα (8-8-2016) το πρωί, στη θέση Μπαφούσκια, στην Κάτω Πτέρη Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τετρακόσια πενήντα δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εντοπίστηκαν σε χαράδρα, σε δασική περιοχή, κοντά στις πηγές του ποταμού Κερυνίτη, μέσα σε πυκνή βλάστηση, πέντε ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με τετρακόσια πενήντα συνολικά δενδρύλλια κάνναβης.
Τα φυτά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν,  ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως δυόμισι μέτρα περίπου.
Οι έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

***
Συνελήφθη ακόμα ένας καλλιεργητής ναρκωτικών στην Ηλεία
Εκριζώθηκαν ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη
Συνελήφθη, χθες (7-8-2016) το πρωί, στη θέση Βαρκός Μακρισίων Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 66 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε δασική περιοχή, στα Μακρίσια Ηλείας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν τον 66χρονο καλλιεργητή.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εκρίζωσαν συνολικά ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης, το  ύψος των οποίων έφτανε μέχρι εβδομήντα εκατοστά, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία, πλαστικά μπιτόνια, κενές συσκευασίες λιπάσματος και ένας ταχυδρομικός φάκελος που περιείχε 83 σελίδες με αναλυτικές οδηγίες για τη καλλιέργεια των φυτών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

***
Συνελήφθη 34χρονος, για κατοχή ναρκωτικών, στην Πατρα 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από τριακόσια ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθη, σήμερα (8-8-2016), το πρωί, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του 34χρονου δυο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, ισάριθμες συσκευασίες με μικροποσότητες βουπρενορφινης και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου, στην Πατρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επίσης τριάντα τρεις καρτέλες που περιείχαν συνολικά 330 ναρκωτικά δισκία, διαφόρων τύπων και μια ακόμα συσκευασία με μικροποσότητα ναρκωτικών (κάνναβη).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 49χρονη που είχε συνδέσει παράνομα την οικία της με στύλο ηλεκτροφωτισμού

Κατά τη σύνδεση, η δράστιδα δεν είχε λάβει κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια 8χρονη η οποία ήρθε σε επαφή με την αυτοσχέδια καλωδίωση
 

Συνελήφθη χθες (6-8-2016) αργά το βράδυ, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 49χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.

Ειδικότερα,  η δράστιδα είχε προβεί παράνομα, σε απευθείας σύνδεση της κατοικίας της, με δυο δημοτικούς στύλους ηλεκτροφωτισμού, χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα 8χρονη ημεδαπή να έρθει σε επαφή με την αυτοσχέδια καλωδίωση και να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου «Παναγία η Βοήθεια» όπου και παραμένει νοσηλευόμενο.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας μετέβηκαν άμεσα στην περιοχή και συνέλαβαν την 49χρονη ενώ αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διέκοψε την παράνομη ηλεκτροδότηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (8-08-2016 έως 14-08-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 8-8-2016  και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Πετροχώρι – Ανάληψη - Καλούδι- Κόφτρα – Αβαρίκο – Καλλιθέα - Νερομάνα.
•    Την Τρίτη 9-8-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός – Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτος - Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 10-8-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά- Περδικάκι - Πετρώνα - Αλευράδα.
•    Την Πέμπτη 11-8-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 12-8-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακας – Κανδήλα – Μύτικας – Πάλαιρος – Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Το Σάββατο 13-8-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα –Αμπελάκι – Πτελέα – Ανοιξιάτικο - Λουτρό.