«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι για κατοχή πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών

Κατασχέθηκαν (176) πυροτεχνήματα και βεγγαλικά

 Συνελήφθη, χθες (31-7-2016) το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 34χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων, οι αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Μεσολογγίου και σε έρευνα που ενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του και κατέσχεσαν (176) πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, που κατείχε χωρίς άδεια αγοράς και μεταφοράς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στο Αιτωλικό για απόπειρα βιασμού και ληστεία

Ο δράστης λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα στο Αιτωλικό και αποπειράθηκε να την βιάσει

Ο συλληφθείς εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα για υπόθεση βιασμού και είχε λάβει τακτική άδεια

Συνελήφθη, σήμερα (1-8-2016), στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για ληστεία και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, στο Αιτωλικό, 73χρονη ημεδαπή ανέμενε εξωτερικά του χώρου των     ΚΤΕΛ Αιτωλικού, να την παραλάβει συγγενικό της πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν γνώριζε.

Ο 33χρονος μετέβη στο σημείο που ανέμενε η 73χρονη, με μοτοσικλέτα και αφού την παραπλάνησε ως προς την ταυτότητα του, την επιβίβασε σε αυτή και την μετέφερε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή του Πόρου, Αιτωλικού.

Στη συνέχεια την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να την βιάσει, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι σε σύντομο χρόνο, εντόπισαν στο Αιτωλικό τον 33χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της 73χρονης και τη μοτοσικλέτα με την οποία την είχε μεταφέρει στον Πόρο.

Σημειώνεται, ότι ο δράστης είχε λάβει τακτική άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα, όπου είναι έγκλειστος και εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης, για υπόθεση βιασμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.