«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή των διευθυντών και δεκάδων υπαλλήλων, έγινε, σήμερα το μεσημέρι, από το Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, στην αίθουσα συνεδρίων του πρώην ΕΛΚΕΠΑ.

Στη σύντομη ομιλία του προς τα παρευρισκόμενα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Αγγελάκας, αφού ευχήθηκε υγεία και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έκανε έναν απολογισμό των δράσεων της Α.Δ. για το 2012...
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στους τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Γενικός Γραμματέας, επισκέφτηκε και τους 12 νομούς της αρμοδιότητάς του, όπου με τη συνδρομή των στελεχών των υπηρεσιών, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λύθηκαν πολλά σημαντικά χρονίζοντα προβλήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στα εν εξελίξει θέματα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Α.Δ., σε όλες τις Περιφέρειες, σε ιδιόκτητα κτίρια -που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη λειτουργικότητα, αλλά και τη σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών- των υπηρεσιών one stop shop για τους αλλοδαπούς, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και για την αγορά πέντε τετρακίνητων αυτοκινήτων, που ενισχύουν τις δασικές υπηρεσίες στον αγώνα τους κατά της παράνομης λαθροϋλοτομίας.

Τέλος, μίλησε για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τη νέα χρονιά και κάλεσε τους υπαλλήλους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του πολίτη, με μεγαλύτερη κινητικότητα και αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
«Αξιοκρατία -κατέληξε ο κ. Αγγελάκας- δεν σημαίνει να κρίνονται οι υπάλληλοι με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους, αλλά με βάση την προσφορά τους στην πρόοδο του τόπου».