«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο δήμος Αγρινίου για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Η δημοτική αρχή Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη της υπογραφής σύμβασης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, καθώς ο Δήμος Αγρινίου είχε αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου σχολικής υποδομής.
Συγκεκριμένα το 2008, έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης (στο οικοδομικό τετράγωνο 1039) προκειμένου να μπορεί να ανεγερθεί σχολική μονάδα και...
δέσμευση οικοπέδων μετά από νέα πράξη εφαρμογής. Παράλληλα, ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παραχώρησε δύο οικόπεδα. Το πρώτο  έκτασης 2.372,26 τ.μ. και το δεύτερο 597,28 τ.μ, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέθεσε το ποσό των 391.579,00 ευρώ.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο Αγρίνιο, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, οι οποίοι σήμερα παρακολουθούν μαθήματα σε μισθωμένες αίθουσες και κάτω από δύσκολες συνθήκες.