«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Μεσολογγίου-Θέρμου στα πλαίσια των δράσεών του για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, του μεγαλύτερου υγρότοπου της χώρας, διοργανώνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7:00 μμ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο εκδήλωση με θέμα «Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρος διαχείριση: μελέτη περίπτωσης η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου». Σκοπός της δράσης είναι...
η ανάδειξη της ανάγκης προστασίας της λιμνοθάλασσας για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της ανθρώπινης υγείας και ευτυχίας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος από τα μέλη του ΚΠΕ Μεσολογγίου-Θέρμου με προβολή πλούσιου φωτογραφικού αρχείου, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες έκδοση του Κέντρου για τη λιμνοθάλασσα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18:30–19:00   Προσέλευση συμμετεχόντων – Εγγραφές
19:00–19:15 «Τα ΚΠΕ ως φορείς Εκπαίδευσης–Ενημέρωσης–Ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνικών ομάδων στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος», Όλγα Γιαννακογεώργου, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μεσολογγίου - Θέρμου.
19:15-19:45 «Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρος διαχείριση: μελέτη    περίπτωσης η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου», Όλγα Γιαννακογεώργου, Υπεύθυνη ΚΠΕ, Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, μέλος της Π.Ο.
19:45–20:30   Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον υγρότοπο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
20:30 - 21:30 Ανοιχτή συζήτηση για τη λιμνοθάλασσα και τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.

Γ.Π.