«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αποφάσεις (Σ.Υ.Π.Ε.Α) για τις Μετακινήσεις προσωπικού-Διαθεσιμότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Ε.Α)
 Ανακοίνωση

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που έγινε τη Δευτέρα 28-1-2012 στο Μεσολόγγι, συζήτησε κι αποφάσισε ομόφωνα για τα παρακάτω θέματα:

1. Λόγω του ότι γίνονται μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ τμημάτων και διευθύνσεων, αλλά και από πόλη σε πόλη, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι υπάλληλοι, ούτε οι Διευθυντές( εκτός από έναν), αλλά ούτε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφασίζεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλη Αντωνόπουλο όπου θα δηλωθεί ρητά και κατηγορηματικά:

α.  είμαστε αντίθετοι....
σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου, την  ενημέρωση του συλλόγου αλλά και αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

β.  πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε μετακίνηση, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου μεγάλη μερίδα συναδέλφων βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα και ομηρία της διαθεσιμότητας καθώς και ο τρόπος και η ταχύτητα υλοποίησης τους, είναι εκ του πονηρού και δημιουργούν δικαιολογημένα τη βεβαιότητα για σκοπιμότητες κι αδικίες, αφού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό  το νέο οργανόγραμμα (όπου προβλέπεται μεγάλη μείωση θέσεων), ενώ σύντομα θα γίνουν κρίσεις των προϊσταμένων από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

2.  Διαθεσιμότητα.

Αποφασίζεται επίσης  να καταγγελθεί με κάθε τρόπο και μέσο η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι 16 υπάλληλοι ΙΔΑΧ της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας, με υπηρεσία από 10-30 χρόνια, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα , οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς καμιά εξασφάλιση  και ταυτόχρονα άλλοι 18 νέοι συνάδελφοι ΙΔΑΧ που μετατάχτηκαν τώρα,  τοποθετούνται, προορισμένοι να καταλάβουν τις θέσεις τους, όταν πια δεν θα τους χρειάζονται.

Είναι όλοι τους θύματα μιας βάρβαρης κι απάνθρωπης πολιτικής, την οποία  πρέπει ν'  αγωνιστούμε όλοι μας ενωμένοι και με ακούραστη προσπάθεια, να την ανατρέψουμε.

                                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο    Πρόεδρος                              τα μέλη                      ο Γραμματέας

Δ. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ             Θ.  ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ          Π. ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

                                                Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

                                                Ν. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

                                                Μ. ΛΙΑΠΗΣ