«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το τέλος του ΤΕΙ στη Ναύπακτο...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αθήνα» - που σαρώνει το σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα - το τμήμα ΤΕΣΥΔ του ΤΕΙ Μεσολογγίου με έδρα τη Ναύπακτο μετακινείται στην Άρτα και συγχωνεύεται με το τμήμα Πληροφορικής.
Το τέλος του ΤΕΙ στη Ναύπακτο, είναι το αποκορύφωμα της λυσσαλέας παράλογης αντικοινωνικής πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης που πλήττει την πόλη μας...
Προηγήθηκε το κλείσιμο της Εφορίας και του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα τόσο το προσωπικό, όσο και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι στο Μεσολόγγι.
Οι παραπάνω πολιτικές αποφάσεις κάνουν ξεκάθαρο και στον πλέον δύσπιστο, ότι στόχος των κυβερνώντων είναι η απόλυτη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Να θυμίσουμε ότι το ΤΕΣΥΔ είναι από τα λίγα τμήματα ΤΕΙ της χώρας με μεγάλη ζήτηση, με πλούσια ερευνητική παρουσία και με εγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα!
Οι σπουδές πλέον για ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών στα ελληνικά ιδρύματα – αλλά και ειδικά στο τμήμα της Ναυπάκτου - είναι αδύνατες λόγω οικονομικής κατάστασης και σχεδίου «Αθηνά».
Το σύνολο των καθηγητών – εργαζομένων του τμήματος, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών είναι από την Πάτρα και τη Ναύπακτο. Και ενώ στην Πάτρα δημιουργείται ίδια σχολή, το δικό μας τμήμα μετακινείται στην Άρτα πέρα από κάθε λογική!
Ως τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Ναύπακτο καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμο, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλόγους, τους φορείς και τους απλούς πολίτες σε κλιμάκωση των ενεργειών μας μαζικά και συνολικά ως τοπική κοινωνία ώστε να ακυρώσουμε τα ταπεινωτικά σχέδια των κυβερνώντων.
Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπακτίας