«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προχωρούν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 Επίσκεψη του Δημάρχου Π. Μοσχολιού στο έργο
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τα έργα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» και «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Πρόκειται για μια μεγάλη σχολική υποδομή η οποία...
χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και η συνολική δημόσια δαπάνη για το πρώτο έργο ανέρχεται σε 1.325.000,00 Ευρώ ενώ για το δεύτερο σε 2.950.000,00 Ευρώ

     Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και φθορών στον φέροντα οργανισμό καθώς και ενίσχυσης αυτού.
       Επίσης, προβλέπονται παράπλευρες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και εργασίες που θα προκύψουν από την πορεία της εργολαβίας, ώστε το σχολικό συγκρότημα να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
     Σε ότι αγορά το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» θα αναγερθεί στο ίδιο οικόπεδο που υπάρχει το παλιό κτίριο του σχολείου.
     Το νέο διδακτήριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, ισόγειο, υπόγειο, Α΄ όροφο ενώ προβλέπεται επίσης να γίνουν εργασίες ανάπλασης του αύλειου χώρου, δημιουργία αθλητικών χώρων και χώρων πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε σήμερα (Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου) το υπό κατασκευή σχολικό συγκρότημα και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον ανάδοχο του έργου και από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

     Ο κ. Μοσχολιός δήλωσε τα εξής: «είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ το χώρο όπου κατασκευάζεται ένα σημαντικό έργο σχολικής υποδομής στην πόλη. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, πριν ακόμα υποστεί ζημίες από τον σεισμό, δεν επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μισθώνει αίθουσες.
     Με την ευκαιρία της ανακατασκευής του παλαιού κτιρίου σχεδιάστηκε μια νέα πτέρυγα, η οποία θα διαθέτει δέκα αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ το παλαιό κτίριο θα διαθέτει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη και αίθουσα πληροφορικής.
   Έτσι, δημιουργούμε μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα με εστιατόριο αφού θα λειτουργεί ως ολοήμερο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αρχιτεκτονική αξία του παλαιού κτιρίου.
     Πιστεύω, ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα παραδώσουμε το σχολείο στη μαθητική κοινότητα, επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας σχολικής στέγης στην περιοχή.
     Θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή σχολικών μονάδων.
     Έχουν ήδη δημοπρατηθεί  το 19ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το Γυμνάσιο Γαβαλούς, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς, ενώ σχεδιάζουμε την κατασκευή και άλλων μονάδων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η σχολική στέγη είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας».