«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ένας ΓΙΑΤΡΟΣ στη Ναύπακτο στα χνάρια του Μεγάλου Ανθρωπιστή-Αγωνιστή Γιατρού ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ από τη Λευκάδα!

Ξενοφών Γρηγόρης
Αυτοί οι αξιόλογοι χαρακτήρες αυτοί οι ωραίοι και σπουδαίοι Άνθρωποι κι επιστήμονες, σαν τον Γιατρό στη Ναύπακτο, πρέπει να έχουν εξέχουσα θέση στην κοινωνία μας.

Υποκλίνομαι στη μεγαλοσύνη του και στον ανθρωπισμό του.
Αν γνώριζα τ’ όνομά του, θα παραμέριζα κάθε αρχή δεοντολογίας και θα το δημοσίευα, έστω κι αν η ταπεινότητα φαντάζομαι του χαρακτήρα του δε θα μου το επέτρεπε!!
Εξ’ άλλου αυτό το έπραξα, δημοσιεύοντας ενδεικτικά κάποια ονόματα αξιόλογων γιατρών, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον άνθρωπο, που υπηρετούσαν και υπηρετούν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Τέτοιοι φάροι Ανθρωπισμού πρέπει να διατηρούνται αναμμένοι!!!
Τέτοια δημοσιεύματα είναι αυτά που έχει ανάγκη σήμερα η πραγματική πληροφόρηση του λαού μας.

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση μου ήρθε στη μνήμη η περίπτωση του Λευκαδίτη γιατρού, του αείμνηστου  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ!
Ο Ξενοφών Γρηγόρης ήταν ο Ανθρωπιστής - Αγωνιστής γιατρός που έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Πάλεψε για τη Λευτεριά και τη Λαοκρατία! Πρόσφερε τη ζωή του… στον άνθρωπο, πιστός στις ιδέες του και στα ιδανικά του. Μέσα σε λίγες αράδες είναι απίθανο να παρουσιάσω τη δράση του. Ένα μόνο θα γράψω, μια προσωπική μαρτυρία απ’ τον πατέρα μου που τον γνώριζε απ’ το «Λαϊκό Κίνημα».

 Μου έλεγε λοιπόν ο πατέρας μου για τον ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ και θα το θυμάμαι πάντα:
«Ο γιατρός Ξενοφών Γρηγόρης ήταν μεγάλος Λαϊκός Αγωνιστής και Ανθρωπιστής, ότι πίστευε το εφάρμοζε. Πρόσφερε πολλά στην Εθνική Αντίσταση και στην περήφανη πάλη του Λαϊκού Κινήματος. Παρείχε με προθυμία τις ιατρικές υπηρεσίες του σ’ όποιον είχε ανάγκη. Ιδιαίτερα σε φτωχούς αρρώστους, όχι μόνο πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του αλλά φρόντιζε να έχει τη δυνατότητα να τους δίνει και τ’ απαιτούμενα χρήματα για την αγορά των φαρμάκων τους!!
Πως το έκανε αυτό; Απλό…Απ’ τους έχοντες έπαιρνε «επίσκεψη», για να ’χει τη δυνατότητα να «καλύπτει» τους μη έχοντες!!! Γι’ αυτό οι Λευκαδίτες τον τιμούσαν και με την ψήφο τους, εκλέγοντάς τον βουλευτή.»

Για να δείτε ποιος ήταν ο Ξενοφών Γρηγόρης πατήστε ΕΔΩ: http://pandektis.ekt.gr/pandektis/handle/10442/59045
 Περισσότερα για τον σπουδαίο Λευκαδίτη επιστήμονα, θα βρείτε πληκτρολογώντας τ’ όνομά του, σε όποια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.  

Δημήτρης Ντόκας