«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αντισυνταγματική διάθεση σε αργία εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ Καινουρίου! για διοικητικές «παραλήψεις»

ΡΑΣ - Καθηγητών Αιτωλ/νίας

Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση
«Άρχισαν τα όργανα …!»
Το υπουργείο παιδεία έθεσε σε «αργία» συνάδελφό μας
Μόλις χθες ο κ Υφυπουργός επί της Παιδείας και αρμόδιος επί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατ’ εντολή της τρόικας εξωτερικού και...
του «αριστερού» υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και καθηγητού Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εκφραστή της τρόικας εσωτερικού μοιράζει διαπιστωτικές πράξης «αργίας» σε συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα με τον «τιμητικό» τίτλο του «επίορκου»!
Αυτοί που δίδασκαν για αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα και περί του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου και των συνταγματικών δικαιωμάτων έρχονται σήμερα από θέσεις υπουργών της συγκυβέρνησης να ισοπεδώσουν όλα αυτά τα ιδανικά του αξιακού νομικού πολιτισμού που κατακτήθηκαν από τη Γαλλική Επανάσταση καθώς κουρελιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες. Ο νεόκοπος......
υφυπουργός παιδείας με πρόσφατο βιογραφικό και αυτός στην «αριστερά» είπε χθες στην ΟΛΜΕ ότι δεν δέχεται ο Μανιτάκης να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί… Από πού να εξαιρεθούν από το δικαίωμα του κάθε εγκαλούμενου να αποδείξει ότι είναι αθώος χωρίς να χάνει τη δουλειά του και τον μισθό του;
Για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει προσφυγή ακύρωσης των Π.Ν.Π. στο Συμβούλιο Επικράτειας που θέτουν σε αργία τους συναδέλφους (θα κριθεί άμεσα).
Ο θίασος της «ελληνικής» -υποτίθεται- κυβέρνησης, άρχισε να εφαρμόζει τις εντολές των αφεντικών της.
«Βρείτε λόγους για να απολύσετε Δημοσίους υπαλλήλους». Εκθέστε τους. Στιγματίστε τους. Τα Μ.Μ.Ε. θα σας υποστηρίξουν. Η κοινωνία θα πεισθεί ότι «καλά να πάθουν». Τι κι αν πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέματα στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν σφυρίζουν γύρω τους τα δις της φοροασυλίας κι οι λίστες των κολλητών, τι κι αν στιγματίζονται άνθρωποι και εκπαιδευτικοί με χρόνια παρουσία στο σχολείο τους, τι κι αν πετιούνται συνάδελφοι που υπηρέτησαν επί χρόνια με αξιοπρέπεια την παιδεία και τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας…. Βάζουμε έναν από τους πάντα «πρόθυμους υπαλληλάκους» μας, να κάνουν-μονομερώς- την βρωμοδουλειά και φασούλι το φασούλι, θα συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτούν οι εντολείς των δανειστών. Θα δούμε να στήνουν δίκες τύπου Γαλιλαίου!
Ήδη το όλον εργασιακό πλαίσιο παραπέμπει ΚΑΙ στην εκπαίδευση, στον απασχολήσιμο λευκό κινέζο «εργαζόμενο».Ωσάν τρωγλοδύτες ενοποίησαν τις περιοχές εντός νομού, ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ και το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ, ενώ θα χρησιμοποιήσουν την υποτιθέμενη «αξιολόγηση», σαν αφορμή για νέες απολύσεις.
Αυτά συνάδελφοι δεν αποτυπώνονται σε κανένα Οργουελικό κείμενο. Είναι η πραγματικότητα, που ήδη ζούμε στο πετσί μας στην περιοχή μας και που οσονούπω, θα εγγράφεται στο καθημερινό απουσιολόγιο των σχολείων μας και ένας από εμάς. Ή τουλάχιστον δεν θα τολμάει κανένας να κανένας να κουνηθεί… Αυτό θέλουν και τους μισθούς τους για τους δανειστές!
Χθες στο ανεμολόγιο του ΕΠΑ.Λ Καινουρίου γράφτηκε ο συνάδελφος Κ. Κορδάτος ιδρυτικό μέλος της ΡΑΣ και του πανελλαδικού δικτύου των Παρεμβάσεων Δ.Ε.  (πρώην πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας και σήμερα Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ κ.λ.π.). όπου από θύτης οι πρόθυμοι «αξιωματούχοι» και μη της εκπαίδευσης των πέτρινων χρόνων τον μετέτρεψαν  σε θύμα και τώρα ως «επίορκο» γιατί συνέβαλε να γίνει σχολείο στο χωριό του και κανένας από τη διοίκηση και το υπουργείο δεν γνωρίζουν ακόμα πως έγινε και που στεγάζεται αυτό το σχολείο! Είναι να γελάς πράγματι με την κατάντια ορισμένων που αντί να είχαν φροντίσει να στεγάσουν το σχολείο σε δημόσιο κτήριο και «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»!
Υλοποιούν παράνομα την απόφαση του β/θμιου πειθαρχικού συμβουλίου που το εφετείο Πατρών την έχει αναστείλει έως ότου κριθεί τελικά από το δικαστήριο!    
Αύριο θα είναι ο διπλανός χαμογελαστός συνάδελφος μας, μεθαύριο εσείς οι ίδιοι. «Αφορμές» θα βρούνε. Να είστε σίγουροι. Βασιζόμενοι όμως στην απραξία μας και την ανοχή μας. Άραγε ήρθε η ώρα ώστε να λάβουνε μία ηχηρή απάντηση; Ήρθε άραγε η ώρα ώστε ο Μερκελιστής πρωθυπουργός μας (πρώην αντιμνημονιακός), να διαβάσει το έργο της γιαγιάς του «το παραμύθι δίχως όνομα», για να κατανοήσει τον ρόλο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ σε μία κοινωνία;
Ειδάλλως αγαπητοί συνάδελφοι, θα καταλήξουμε σε μία άλλη λαϊκή σοφία που αναφέρει…. «οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν».
Καλούμε την Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας:
α) Να στηρίξει (για μια κόμη φορά) τον συνάδελφό μας και να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τον αυταρχισμό (σκοτεινών εποχών) της συγκυβέρνησης, που καταργεί το «τεκμήριο της αθωότητας» και καταλύει το Σύνταγμά μας (όσο ισχύει), τις διεθνής συμβάσεις και τον νομικό μας πολιτισμό που παρέχουν σε κάθε έναν που κατηγορείτε να αποδείξουν την αθωότητά τους. Οι στόχοι τους προφανείς θέλουν με κάθε συγκαλυμμένο τρόπο απολύσεις στο δημόσιο κατ’ επιταγή  των μεσοπρόθεσμων που έχουν υπογράψει με την τρόικα.
β) Να ζητάει άμεσα την ανάκληση της απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (19-12-2012) που θέτει τον συνάδελφο σε αργία έως ότου κριθεί από το Διοικητικό Εφετείο η υπόθεσή του που έχει προσφύγει εμπρόθεσμα κατά της απόφαση του β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείο Εσωτερικών (ποινή 6 μηνών για διοικητικές παραλήψεις).
γ) Να απαιτήσει από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον συνάδελφό μας στα πλαίσια των αποφάσεων τόσο των ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας όσο και των συνεδρίων της ΟΛΜΕ.
Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι του νομού να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο διωκόμενο συνάδελφό μας με κάθε τρόπο. Πρέπει να καταδικάσουμε των εκφασισμό, την χυδαιότητα και τον φόβο που προωθούν και μέσα στα σχολεία όλοι αυτοί οι πρόθυμοι, που υπηρετούν τα συμφέροντα του 4ου ΡΑΙΧ. Η συμπαράστασή μας πρέπει να είναι και απάντηση ταυτόχρονα στην συγκυβέρνηση και την δουλική διοίκηση, όπως έκανε πάντα ο κλάδος των εκπαιδευτικών σε όλους για να μπορέσει και ο ίδιος να σταθεί όρθιος (όπως πάντα) για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τον κλάδο που τον ανέδειξε. Αυτή η  διοικητική, νομική και οικονομική περιπέτεια θέλει  κότσια ατομικά και συλλογικά.
Στο δύσκολο νομικό αγώνα που κάνει εδώ και δέκα χρόνια μαζί με την οικογένειά του, τους συναγωνιστές μας και τους φίλους του τελικά νικητής θα είναι ο ίδιος και η αλήθεια. 
Κανένας δεν είναι ένοχος πριν την τελική δίκη. Άλλωστε η κοινωνία του Καινουρίου γνωρίζει τους πραγματικούς ενόχους και αυτούς που έχουν προσφέρει να γίνει το σχολείο…..
Υ.Γ. 1. Τη Δευτέρα ο συνάδελφος με τους συνηγόρους του καταθέτει στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, αίτηση ακύρωσης και αναστολής καθώς και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης.
 2. Καλούμε τους συναδέλφους της Πάτρας τη Δευτέρα το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα του ανθρώπου που οι Μανιτάκηδες θέλουν να τα δώσουν «λάφυρα» στους κατακτητές της χώρας μας.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ… ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΙΑ…
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ…. ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Αγρίνιο 17 Γενάρη 2013
Από τη ΡΑΣ  

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΣΕ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΥΠΗΡΕΤΗ»


Γράφτηκε στο τοπικό siteagriniopress.gr, γνωστού «επικοινωνιακού υπηρέτη» (πολιτικός είναι ο όρος και αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για το προσωνύμιο), ότι τέθηκα σε αργία με αφορμή την πρωτόδικη ποινική απόφαση, που μου καταλογίστηκε (ανασταλτικού χαρακτήρα) και η οποία κατά την κρίση μου και την συνείδησή μου είναι άδικη αφού δεν προκύπτουν ούτε αποδεικτικά αλλά ούτε και επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος μου και η οποία θα κριθεί σύντομα ξανά σε β’ βαθμό από τη δικαιοσύνη.
 Δηλώνω λοιπόν τα εξής: 

Το υπουργείο παιδείας, όντος μου γνωστοποίησε προχθές απόφαση του κ. υφυπουργού από 19-12-2012 ότι με θέτει αυτοδίκαια σε θέση «Αργίας», στα πλαίσια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Μνημόνιο 3, που υλοποιεί με πάθος ο «αριστερός» υπουργός Μανιατάκης.
Από πού προκύπτει ότι αφορά την ποινική απόφαση, όπως ψευδός γράφεται στο site και η οποία ήδη κρίθηκε πρωτόδικα (δεν εισάγεται) και η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση, όπως αναφέρω η αυτοδίκαιη αργία είναι για την εκκρεμούσα (που θα επιδικαστεί στο διοικητικό εφετείο Πατρών), απόφαση του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η αλήθεια είναι άλλη. Μου είχε επεβλήθη 6/μηνη ποινή για διοικητικές «παραλήψεις» και με την ίδια απόφαση απαλλάχτηκα από τις κατηγορίες της τότε διοίκησης της β/θμιας εκπ/σης του νομού για υπεξαίρεση. Αυτό πως δεν το γνωρίζει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ; Δηλαδή έχουμε δύο αποφάσεις διαφορετικών κρατικών οργάνων για το ίδιο θέμα και ο «επικοινωνιακός υπηρέτης» διαλέγει αυτή που έχει περισσότερο «αίμα»!
Σύμφωνα όμως με τα πραγματικά και νομικά δεδομένα, ενόψει του ότι η εμπροθέσμως ασκηθείσα από εμένα προσφυγή έχει αναστείλει εκ του νόμου την εκτέλεση της προσβληθείσας απόφασης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (Απόφαση 26/2012 του Διοικητικού Εφετείου Πατρών), έως ότου κριθεί οριστικά από το ίδιο το δικαστήριο. Άρα ποια απόφαση εκτέλεσε ο υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου;  
Αποτέλεσμα αυτής της αντισυνταγματικής απόφασης του υφυπουργού παιδείας (όπως και σε άλλες περιπτώσεις συναδέλφων) η οποία ερείδεται στη επίδικη Π.Ν.Π., καταργεί  το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορούμενου (στη περίπτωσή μου εγκαλούμενου), νομικός πολιτισμός που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα και τις διεθνής συμβάσεις με γνώμονα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο ΣΤΕ για την ακύρωσή των πράξεων αυτών που μας οδηγούν στην εποχή της δίκης του Γαλιλαίου δηλαδή στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτόν τον κοινωνικό Δαρβινισμό επιδιώκουν οι Μέντορες αυτού του «κυρίου» και όσοι συνταυτίζονται με αυτές τις αθλιότητες; 
Συνεπώς καμία σχέση δεν έχει η πρωτόδικη ποινική απόφαση και μάλιστα ανασταλτικού χαρακτήρα, με την απόφαση του υφυπουργού παιδείας για τη διάθεση σε αργία, όπως ψευδός γράφεται στο τοπικό site, που η εμπάθειά του περισσεύει. 
Άλλωστε κατά καιρούς, όπως και τώρα έχω στοχοποιηθεί με βάναυσο και αποσπασματικό τρόπο (βάναυσο ως προς την ένταση και το αποσπασματικό επί της ουσίας) ύφος από τον διαχειριστή του agriniopress.gr και «επικοινωνιακό υπηρέτη».
Η επιλεκτική και αποσπασματική γνώση του εν λόγο  «επικοινωνιακού υπηρέτη» αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ με πάθος ενημερώνει για τις διώξεις των πολιτικών αντιπάλων του συστήματος που ίδιος υπηρετεί αποφεύγει και αποκρύπτει συστηματικά και δόλια καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων που πλήττουν πρωτόδικα φίλους και συμμάχους των αφεντικών του, που για χρόνια διατέλεσαν και διατελούν σε θέσεις διαχείρισης εξουσίας. Αυτούς θέλει να καλύψει ο «επικοινωνιακός υπηρέτης» και επιτίθενται λυσσαλέα στους απέναντι! 
 
Οι αθλιότητές των πολιτικών µου αντίπαλων χρόνια τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από επιχείρηση της ηθικής «δολοφονίας» µου για να κάνουν ότι κάνουν ανενόχλητα. Θέλουν να πείσουν την κοινωνία ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε!» Δεν χρειάζεται στη περίπτωση το πόθεν «αίσχος», γνωριζόμαστε άλλωστε σ’ αυτό το τόπο…
Τέλος δηλώνω ότι τα οράματα και οι κοινωνικοί αγώνες ούτε καταργούνται… ούτε φυλακίζονται… ούτε «αργούν». «….Θα πάρουν εκδίκηση»
«Άξιος ο μισθός του….» Να τον χαίρονται!
Υ.Γ.1.  Ήδη έχουν προετοιμαστεί από τους συνηγόρους μου και την ΑΔΕΔΥ η αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου παιδείας και κατατίθενται άμεσα για ασφαλιστικά μέτρα.
2. Δεν επιθυμώ να δημοσιευθεί στο agriniopress.gr η παρούσα δήλωσή μου γιατί οι καλοί αναγνώστες του έχουν απορροφηθεί από τα σήματα καπνού του αστυνομικού του ρεπορτάζ για τις περιπέτειες των ευυπολήπτων φίλων του.
3. Όταν η επικοινωνία υπηρετείται από υπανθρώπους χάνεται το μέτρο της ανθρωπιάς!
4. Το μάθημα που πήρα από τη σκευωρία που μου έστησαν, είναι ότι η παροιμία "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά" τελικά δεν ισχύει! Ο καπνός μπορεί να δημιουργηθεί εκ του μηδενός, απλώς για να θολώσει το τοπίο.
Αγρίνιο 18 -1-2013
Κώστας Διον. Κορδάτος
Καθηγητής – Χωρίς το φόβο του τερματοφύλακα! 
 http://newspressagrinio.blogspot.com/