«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 26χρονος για κλοπές καταστημάτων στην Πάτρα


Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις διαρρήξεων



Συνελήφθη χθες (20-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα προχθές (19-1-2013) νωρίς το πρωί, ο 26χρονος διέρρηξε...
κρεοπωλείο 42χρονου ημεδαπού στην Πάτρα αλλά έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή.

Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 26χρονου την επόμενη μέρα το πρωί και τη σύλληψη του.

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης το ίδιο βράδυ είχε διαρρήξει και ένα ψητοπωλείο αφαιρώντας μια τηλεόραση ενώ το τελευταίο τρίμηνο είχε διαπράξει άλλες πέντε συνολικά διαρρήξεις σε καταστήματα της Πάτρας αφαιρώντας κυρίως χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα καπνού.

Το είδος των καταστημάτων που διερρήγνυε ο 26χρονος ποικίλει καθότι είχε διαπράξει κλοπές τρία mini market, ένα κρεοπωλείο, ένα ψητοπωλείο, ένα ζαχαροπλαστείο και ένα κατάστημα σχολικών ειδών στις περιοχές Προσφυγικών και Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας.

Το όφελος που αποκόμισε ο 26χρονος από την παράνομη δράση του ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ ενώ από τους αστυνομικούς κατασχεθήκαν ως κλοπιμαία μια ηλεκτρονική συσκευή play station και μια τηλεόραση τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επισημαίνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για διάπραξη κλοπών και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.
 

Συνελήφθη 25χρονος στα Σαβάλια για ναρκωτικά

Κατασχεθήκαν 47 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (20-1-2013) το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.  

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που ενήργησαν στο όχημα που οδηγούσε ο δράστης βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 47 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας