«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στην Ηλεία

Συνελήφθη στην Κρήτη ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στην 
υπόθεση εμπλέκονται συνολικά δώδεκα άτομα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από...
ογδόντα  διαρρήξεις σε οικίες της περιοχής

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, από  την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 300.000 ευρώ

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και έξι κυνηγετικά όπλα

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική οργάνωση που είχε  διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πληθώρα διαρρήξεων σε  οικίες στην Ηλεία.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά  δώδεκα υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, για τα κατά  περίσταση αδικήματα, της σύστασης - συμμέτοχης σε εγκληματική ομάδα,  της διάπραξης  διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης  προϊόντων εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη σήμερα (31-1-2013) το πρωί, στο  Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος είναι ένα από τα αρχηγικά  μέλη της οργάνωσης.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων  ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνδυασμό με την   αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από εξειδικευμένη εργαστηριακή  έρευνα.

Ειδικότερα οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες,  δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, και διακριτούς ρόλους,  η οποία διέπραττε κλοπές κατʼ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια  στην Ηλεία, αφαιρώντας κυρίως φορητά αντικείμενα και χρήματα, όπως  κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, αλλά  και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα.

Για τη διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης  χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Πιο συγκεκριμένα επέλεγαν  τρία ή τέσσερα κοντινά σπίτια, σπάζοντας είτε με λακτίσματα είτε με  χρήση αιχμηρών αντικειμένων τις πόρτες, ενώ τα αντικείμενα που  αφαιρούσαν τα μετέφεραν συνήθως μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Τα κλοπιμαία τα απέκρυπταν αρχικά σε οικία που είχαν μισθώσει στον  Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά  διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο  να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε ομοεθνής τους στην  ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη  εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 81 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε  οικίες. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές:

• Δέκα στον Πύργο
• Οκτώ στη Βαρβάσαινα
• Πέντε στα Γρανιτσαίικα Πύργου
• Πέντε στο Λαντζόι
• Τέσσερις στο Καταράχι Πύργου
• Τέσσερις στα Λασταίικα
• Τέσσερις στο Κατάκολο
• Τέσσερις στο Τραγανό Πύργου
• Από τρεις (3) στον Άγιο Ιωάννη, στο Κατσαρού, στο Σκουροχώρι,  τα Χανάκια και στο Λεβεντοχώρι
• Από δύο στο Ντόμπρινο, στον Αμπελώνα, στην Παλαιοβαρβάσαινα,  στο Καρακοχώρι, στη Σαλμώνη, στο Κατσικάρι, στο Κολίρι και στο Λάνθι
• Ενώ από μία κλοπή διέπραξαν στο Βούναργο, στο Λαμπέτι, στη  Μούτελη, στον Πλάτανο, στην Ξηλοκέρα και στο Καράτουλα

Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από  την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 310.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά,  αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των  κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν ανέρχεται  περίπου στις 270.000 ευρώ.

Επίσης, στα πλαίσια των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου  ενεργήθηκαν έξι κατʼ οίκων έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  στις οποίες βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι  δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.

Παράλληλα κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη της  οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία  Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Συνελήφθη 16χρονη αλλοδαπή για διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη χθες (30-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης Πατρών, μία 16χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε  βάρος της οποίας και ακόμα δύο συνεργών της (ένας άνδρας και μία  γυναίκα) που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών  κατʼ εξακολούθηση.

Ειδικότερα χθες (30-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, οι τρεις δράστες  ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν σταθμευμένο  αυτοκίνητο 45χρονου ημεδαπού σπάζοντας το τζάμι, αλλά έγιναν  αντιληπτοί από περίοικους και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που  περιπολούσαν στην περιοχή.

Από την αστυνομική ερευνά που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πατρών προέκυψε ότι, η 16χρονη μαζί με τους συνεργούς της είχαν  διαπράξει, το τελευταίο μήνα στην Πάτρα, άλλες πέντε διαρρήξεις  οχημάτων, αφαιρώντας δυο κινητά τηλέφωνα, δυο θρησκευτικές εικόνες και  διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή.

Στην κατοχή της 16χρονης βρέθηκε ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν  αφαιρέσει το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στη παθούσα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Συνελήφθη 29χρονος Μαροκινός για διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα

Συνελήφθη σήμερα (31-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, σε  βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατʼ  εξακολούθηση.

Ειδικότερα σήμερα (31-1-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, ο  29χρονος με τη χρήση κατσαβιδιού επιχείρησε να διαρρήξει σταθμευμένο  αυτοκίνητο 55χρονου ημεδαπού, αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικους και  συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο δράστη κατά τη  σύλληψη του, βρήκαν και κατέσχεσαν το κατσαβίδι με το οποίο έκανε τις  διαρρήξεις στα οχήματα.

Από την αστυνομική ερευνά που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πατρών προέκυψε ότι, ο 29χρονος είχε διαπράξει, άλλες δύο διαρρήξεις  σε οχήματα, τη μία εκ των οποίων το ίδιο βράδυ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 29χρονου προέκυψε ότι είχε συλληφθεί  και στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στη Δυτική Ελλάδα
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας,  πραγματοποίησε σήμερα (31-1-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς.
Στην εξόρμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Εγλυκάδα Πατρών συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ασφαλείας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε., του Ε΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών καθώς και Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν :  63 άτομα και 24 οχήματα
Προσήχθησαν : 42 άτομα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών
Συνελήφθη: ένας 27χρονος ημεδαπός καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών για κλοπή ύψους 8 μηνών.
Διενεργήθηκαν:  14 κατ’ οίκον έρευνες.
Βεβαιώθηκαν: 2 τροχονομικές παραβάσεις
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.