«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου


 ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΗ

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον  κ.  Νίκο  Καζαντζή και προχώρησαν σε κοινή δήλωση για τη  σύμπραξη των παρατάξεων τους :

 

«Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας έναντι των Αγρινιωτών, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το όραμα και τις δυνατότητες μας, δίνουμε τα χέρια και κοιτάμε μπροστά.

Η πολιτική πράξη δυναμώνει από τη σύνθεση δυνάμεων, εδραιώνεται από το πολιτικό θάρρος και...

απελευθερώνεται από τη συνεργασία με όρους καλής  πίστης.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Καζαντζή ότι,  σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όσοι περισσότεροι ενώσουμε τις δυνάμεις μας τόσο το καλύτερο για το Αγρίνιο.

Προς όφελος των πολιτών προχωρούμε σε μια μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη προσβλέποντας σε ακόμη πιο δημιουργικές ημέρες για τον τόπο μας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΥΜΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

 Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου διατηρούνται ανοικτά τα μαγειρεία όλων των Παιδικών Σταθμώνπου ανέστειλαν τη λειτουργία τους προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

OΔήμαρχος Αγρινίου  με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείουεπισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό Στράτου που λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των μοναχικών ανθρώπων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

«Δε σταματήσαμε στιγμή να εργαζόμαστε για να μη νιώσουν μόνοι και αβοήθητοι οι  ευάλωτοι συνάνθρωποιμας. Από την πρώτη στιγμή του lockdown επιστρατεύτηκαν οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου  οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για στήριξη των ευπαθών ομάδων.  Συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από πολλούς μήνες.Όλοι μαζί για να μη  λείψει  η φροντίδα από  εκείνους που την χρειάζονται»,  ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Το πρόγραμμα  Βοήθεια στο Σπίτι απευθύνεται :

  • σε μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης
  • σε ηλικιωμένους που δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους
  • σε οικογένειες που χρειάζονται στήριξη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων
  • σε άτομα με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν κινδύνους απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού

 

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμέςαπό τις  7.00 π.μ έως  τις 15.00  μ.μ. :

Αγρίνιο 26410  52154 

Στράτου  2641 71124

Παναιτωλικού  26410 81963

Θεστιέων 26410  50059

Αρακύνθου  264353 60025

Μακρυνείας 26353 60 113

Παραβόλας 26413 60809

Αγγελοκάστρου 26413 61020

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 17η Νοεμβρίου  είναι επέτειος μνήμης για τους Αγωνιστές που έπεσαν στο βωμό της Δημοκρατίας. Με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη, στους φοιτητές και στους πολίτες οι οποίοι μετείχαν στον Αντιδικτατορικό αγώνα,υπερασπιζόμαστε  την ιστορική παρακαταθήκη τους και τιμούμε τη μάχη για τη Δημοκρατία.

Φέτος, σε μια διαφορετική χρονιά, καλούμαστε όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη αλλά να εδραιώσουμε τη πεποίθηση ότι τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίαςμας ενώνουν. Να μη λησμονούμε ποτέ  ότι κάθε εποχή χρειάζεται τις δικές της εξεγέρσεις, τη δική της αφύπνιση».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ