«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Εργατικής Πάλης Οικοδόμων και Αγωνιστικού Μετώπου Ενέργειας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για δεύτερη φορά η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας για τον περιορισμό της πανδημίας λόγο του κορονοϊού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγέλλει μέτρα περιορισμού μετακίνησης , κλεισίματος καταστημάτων, υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, μετακίνηση με μηνύματα και δικαιολογητικά. Τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά και επικίνδυνα.

Τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, ξανά σε καραντίνα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Οι νέοι λέει η κυβέρνηση και τα πάρτι των φοιτητών, η χαλάρωση του κόσμου και η ατομική ευθύνη του καθενός . Ξεχνάει όμως τις δίκες της ευθύνες, όπως  το άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι στο όνομα της προσέλευσης τουριστών για να δουλέψουν τα ξενοδοχεία, που στην τελική δεν δούλεψαν μιας και τα μισά δεν άνοιξαν καν, πολλά υπολειτουργούσαν και η πληρότητα έφτασε το 30% για δυο μόνο μήνες.

Κλείσιμο του λιανικού εμπορίου, των καταστημάτων επισιτισμού, καφετερίες, ουζερί και άλλα μικρομάγαζα με αποτέλεσμα το νέκρωση της αγοράς, αλλά την ίδια ώρα δούλευαν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες αυξάνοντας τα κέρδη τους, μια και απ΄ ότι φαίνεται εκεί δεν κολλούσε ο κορονοϊός.

Ούτε κουβέντα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που συνωστίζεται ο κόσμος, ενώ την ίδια ώρα αεροπλάνα και πλοία μεγάλων εταιριών είχαν το ελεύθερο να λειτουργούν με 95% πληρότητα και οι εκκλησίες λειτουργούσαν και κοινωνούσαν τον κόσμο σαν να μην υπάρχει η πανδημία.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα γιατί θα έπρεπε να διαθέσει εκατομμύρια ευρώ  για προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό είναι ήρωες αλλά απαγορεύεται να απεργήσουν και να ζητήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η κυβέρνηση αρνείται να  επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές και τα λεωφορεία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού, αρνείται να δώσει λεφτά για τη δημόσια συγκοινωνία για αγορά και επισκευή λεωφορείων, αρνείται να επιτάξει τα 2000 τουριστικά λεωφορεία που και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους το ζητούσαν. Για την κυβέρνηση λεφτά υπάρχουνμόνο για τις τράπεζες και για το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία είναι σε κορύφωση η κυβέρνηση προχωράει ένα αριθμό αντιλαϊκών μέτρων. Ετοιμάζει νόμο για την κατάργηση των απεργιών, με το νομοσχέδιο να προβλέπει ότι η απεργία πρέπει να κηρύσσεται ηλεκτρονικά (με το 51% των εργαζομένων) ώστε να μπορούν να ελέγξουν και να εκβιάζουν οι εργοδότες, να απαγορεύονται οι καταλήψεις, η περιφρούρηση της απεργίας, οι συνδικαλιστές ασκούν ψυχολογική βία και αυτό θα είναι παράνομο. Κατάργηση των υπερωριών με συμψηφισμό των παραπάνω ωρών εργασίας με ρεπό , ημέρες λιγότερων ωρών  εργασίας του οκταώρου μέσα στο επόμενο εξάμηνο και κατάργηση των αποζημιώσεων στις απολύσεις.

Εξήγγειλε επίσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απαγόρευση των συγκεντρώσεων του Πολυτεχνείου και είναι έτοιμοι να επιτεθούν με τα ματ του Χρυσοχοΐδη σε όσους συμμετέχουν ανεξαρτήτως αν θα τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Θέλει να ικανοποιήσει τους φίλους του τους Αμερικάνους που τους πιάνει λύσσα όταν η πορεία φτάνει στην πρεσβεία τους.

 

Ζητάμε άμεσα

1)      Μετρά στήριξης του συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ σύμφωνα με της ανάγκες μας

2)      Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών

3)      Άμεση αγορά λεωφορείων, επίταξη των ιδιωτικών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ

4)      Να αποσυρθεί ο νέος αντεργατικός νόμος που ετοιμάζεται για ψήφιση

5)      Άμεση ενίσχυση όσων πλήττονται από το μέτρο της καραντίνας με ικανοποιητικά επιδόματα και αποζημίωση στους μικρο επαγγελματοβιοτέχνες, στους εργαζόμενους, στους μικροέμπορους κτλ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ