«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 Παραλαβή δύο σύγχρονων σκαπτικών μηχανημάτων από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

 Στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με την απόκτηση δύο σύγχρονων σκαπτικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 229.400.00 € από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προχώρησε  ο Δήμος Αγρινίου.

Πρόκειται για δύο μηχανήματα τεχνικών έργων, τύπου ελαστικοφόρου εκσκαφέα φορτωτή κατάλληλα για κίνηση σε δρόμους ασφαλτοστρωμένους και χωματόδρομους, και για εκσκαφές τάφρων, χανδάκων κ.λ.π.  με  δυνατότητα τοποθέτησης υδραυλικής σφύρας για εκσκαφές σε  βραχώδη εδάφη....

 Τα μηχανήματα παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες και το ευρύ φάσμα παρεμβάσεων που έχουν για την κάλυψη των αναγκών σε όλες τις δημοτικές ενότητες : «Τα συγκεκριμένα μηχανήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου μας  και  βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Τα σκαπτικά μηχανήματα αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» κάθε Δήμου αφού χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες τεχνικών έργων,  για τη συντήρηση των  υποδομών, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Στόχος μας είναι, να παρεμβαίνουμε σε κάθε σημείο του Δήμου, όπου αυτό είναι αναγκαίο,  με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΟΔήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αξίζει  ευγνωμοσύνη και θαυμασμός στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο  όλων όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις,  για την αυταπάρνηση, το υψηλό φρόνημα και το θάρρος με τα οποία υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. 

Εύχομαι η  Χάρη της Παναγίας να προστατεύει και να καθοδηγεί τις Ένοπλες Δυνάμεις στην εθνική αποστολή την οποία έχουν αναλάβει».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ανακοίνωση της «Δομής Παροχής Συσσιτίου»

H«Δομή Παροχής Συσσιτίου»τηςΔιεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου, που λειτουργεί στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», ολοκληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας και στήριξης των ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, μέσω της παρασκευής και διανομής έτοιμων γευμάτων.

            Σήμερα, συνεχίζοντας την προσπάθεια, προετοιμάζονταικαι προσφέρονταικαθημερινά 110  έτοιμα γεύματα.

Ο Δήμος Αγρινίου, θέτοντας ως μέγιστη προτεραιότητα καμία οικογένεια και κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει αβοήθητος και χωρίς φαγητό την περίοδο της καραντίνας από τον κορονοϊό,.ενημερώνει τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη «Δομή Παροχής Συσσιτίου»ότι,μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις καθημερινά 7:00πμ έως 15:00μμ στα γραφεία της ΔιεύθυνσηςΚοινωνικής Προστασίας & Δημόσια Υγείας Δήμου Αγρινίου που βρίσκονται επί της Ε.Ο. Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για τον covid-19, η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πραγματοποιείταικατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα2641363406&2641363407 ή μέσω email στο pantopoleio_sitisi@agrinio.gr.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

§  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

§  Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (για όλα τα ενήλικα μέλη) και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

§  Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο να πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

§  Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1)

§  Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων

§  Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των μελών της οικογένειας.

§  Αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)

Μη Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά

(ανάλογα με την κατάσταση του υποψήφιου δυνητικού δικαιούχου)

§  Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας) ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση)

§  Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση σε ισχύ, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).

§  Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής σε ισχύ περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).

Για τους πρόσφυγες:

 

§  Αποδεικτικό κατοικίας.

§  Αποδεικτικό έγγραφο νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Συμμετοχή  Νέων στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

 

«Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

 

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχoντας στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», που υλοποιείται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», καλεί τους νέους και τις νέες, ηλικίας 18 έως 21 ετών,οι οποίοι  επιθυμούν να περιηγηθούν σε πέντε ξεχωριστές διαδρομές στην Ευρώπη, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:00.

 

Αναλυτικά:

 

Στη συγκεκριμένη δράση, 200 νέοι από δήμους της χώρας, που θα επιλεγούν, καλούνται να βαδίσουν σε ευρωπαϊκές διαδρομές που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση.  Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τον τόπο τους προς τις κοινωνίες με τις οποίες συνδέουν τη χώρα ιστορικοί δεσμοί και να επιστρέψουν πλουσιότεροι σε εμπειρίες. Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών.

Ο αριθμός συμμετοχής των νέων που έχει τη δυνατότητα να προτείνει ο κάθε Δήμος καθορίζεται από τον πληθυσμό του, έτσι ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει με τέσσερις νέους (δύο αγόρια και δύο κορίτσια).

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

 

Ο Δήμος Αγρινίου προτείνει στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τέσσερις νέους ως υποψήφιους (υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ίσος αριθμός εκπροσώπησης των δύο φύλων) για να συμμετάσχουν στη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000).

2.Να έχουν απολυτήριο λυκείου.

3.Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

4.      Να είναι δημότες Αγρινίου.

 

Στη συνέχεια ο Δήμος Αγρινίου θα ενημερώσει τους νέους που θα προεπιλεγούν μετά από δημόσια κλήρωση, προκειμένου οι ίδιοι να συμπληρώσουν την Αίτηση Υποψηφίου και να την αποστείλουν στο e-mail: secretariat@greece2021.gr με την ένδειξη:

Θέμα: «Δήμος Αγρινίου: επιλογή νέων για τη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

 

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου ή e-mail:

2641360401 Μαρία Καρρά mariakarra@agrinio.gr

 

Τί είναι η Δράση: «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»;

Πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μια από 40 νέους 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε 5 ξεχωριστές διαδρομές, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

 

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Νέων;

Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για το λόγο αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής. Στόχος είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.

*Η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών.

 

Ποιες είναι οι 5 Διαδρομές;

Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

1η Διαδρομή «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).

3η Διαδρομή «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει ότι, το Κέντρο Κοινότητας (Γληνού 1),για προληπτικούς λόγους, από την Δευτέρα 23/11/2020 θα παρέχει τηλεφωνικά πληροφορίες προς τους πολίτες στα τηλέφωνα 2641046990 και 2641048747.

Για την ημερομηνία έναρξης της κανονικής λειτουργίας του θα ενημερωθούν  οι πολίτες με νέα ανακοίνωση.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας

Κωνσταντίνος Καλαντζής