«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου σχετικά με την ανακοίνωση της κ. Σταρακά  για το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών:

«Όταν ο Δήμος Αγρινίου αντιδρούσε στην κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών αυτοί, οι οποίοι  τώρα μας εγκαλούν,  σφύριζαν αδιάφορα. Όπως έχω ξαναπεί, η κ. Σταρακά,  δε δικαιούται να μιλά για το Πανεπιστήμιο. Η ίδια ήταν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, όταν ο νόμος Γαβρόγλου ψηφίστηκε,  και,  από κοινού με τον πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα,  αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην κρίσιμη  στιγμή  αρνήθηκαν  να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο...

  Εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστικήπρόταση,  η κ. Σταρακά εμφανίζεται για να κουνήσει το δάχτυλο και να μοιράσει κατηγορίες.  Θέλω να την ενημερώσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και έχει παρέμβει στα αρμόδια όργανα πάντα στα όρια των δυνατοτήτων της.  Με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, με συναντήσεις με την Πρύτανη και τους καθηγητές προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε πιθανές λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και προκαλέσαμε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια μας είναι διαρκής». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΕΠΑΠ "

 Στην  κατασκευή ειδικού υπόστεγου  για την θεραπευτική πισίνα στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ,   προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

 Πρόκειται για το έργο  :" ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟΣΤΕΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΕΠΑΠ " προϋπολογισμού 72.416,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 Στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας και διημέρευσης  ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ υπάρχει θεραπευτική πισίνα η οποία δεν χρησιμοποιείται  καθώς δεν είχε κατασκευαστεί στέγαστρο. Με την υπογραφή της σύμβασης έργου  από τον Δήμαρχο Αγρινίου δρομολογείται η ανέγερση υπόστεγου έτσι ώστε να χρησιμοποιείται η πισίνα όλη την διάρκεια του χρόνου.

 «Είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ που στηρίζει με αφοσίωση, αγάπη και υπομονή,  για δύο δεκαετίες,  τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους. Είναι αυτονόητο καθήκον μας να παρεμβαίνουμε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα της ιατρικής ομάδας και του προσωπικού. Θα είμαστε στο πλευρό τους όποτε κριθεί αναγκαία η  βοήθεια μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.   

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Αγρίνιο, 13/11/2020

Η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου μεαφορμή την 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη ενημερώνει ότι οΣακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

 

ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

 

  • Συχνή διούρηση
  • Υπερβολική δίψα
  • Αυξημένο αίσθημα πείνας
  • Απότομη απώλεια βάρους
  • Υπερβολική κόπωση
  • Έλλειψη ενδιαφέροντος και συγκέντρωσης
  • Εμετούς και στομαχικό πόνο
  • Αίσθημα μυρμηγκιάσματος ή μουδιάσματος στα
  • χέρια ή τα πόδια
  • Θολή όραση
  • Συχνές λοιμώξεις
  • Πληγές που αργούν να επουλωθούν

 

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη όπως  επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Ο διαβήτης δεν αφορά μόνο τους ασθενείς και το σύστημα υγείας, αφορά όλη την κοινωνία και η ευθύνη για την αντιμετώπισή του είναι συλλογική.

 

 Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη.

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν»

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 2.861.371 ευρώ

 

 

Στην αποδοχή χρηματοδότησηςγια δύο σημαντικάέργα  προϋπολογισμού   2.861.371ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Η έγκριση αφορά τα έργα :

 

·         «Ανάπλαση του Παπαστράτειου  Πάρκου Αγρινίου»  προϋπολογισμού  2.191.371,26 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020».

 

·         «Προμήθεια κάδων και οχημάτων συλλογής και μεταφοράς (απορριμματοφόρων) αστικών βιοαποβλήτων - Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού  670.000,00 €από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά : «Με στοχευμένες δράσεις προχωρούμε στην υλοποίηση έργων πουκάνουν το Αγρινίου πιο σύγχρονο, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο και αναδεικνύουν τις ομορφιές του Δήμου. Το Πάρκο μας αλλάζει όψη και ξαναγεννιέται. Μετά την ένταξη του έργου  προχωράμε στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης.

Το δεύτερο έργο αφορά στην τοποθέτηση των καφέ κάδων και την προμήθεια  απορριμματοφόρων. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία  φθάνουμε ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η αύξηση της ανακύκλωσης και η μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή. Εργαζόμαστε εντατικά και αλλάζουμε την πόλη με σημαντικά έργα».

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΠΑ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνεχίζεται η λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για τους ευάλωτους συμπολίτες μας  με παροχή στήριξης σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται :

 

  • σε μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης
  • σε ηλικιωμένους που δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους
  • σε οικογένειες που χρειάζονται στήριξη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων
  • σε άτομα με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν κινδύνους απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού

 

 Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμές   από τις  7.00 π.μ έως  τις 15.00  μ.μ.  :

Αγρίνιο 26410  52154 

Στράτου  2641 71124

Παναιτωλικού  26410 81963

Θεστιέων 26410  50059

Αρακύνθου  264353 60025

Μακρυνείας 26353 60 114

Παραβόλας 26413 60809

Αγγελοκάστρου 26413 61020

 

 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι  πολίτες : “Οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου παραμένουν στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ σε όλη την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Οφείλουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές να είμαστε όλοι μία οικογένεια. Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους».

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚ

 

Από το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ»ανακοινώνεται ότι :

Μετά από διευκρινιστική του ΦΕΚ4899/6-11-2020 /Τβ΄ με την αριθμ. 9-11-2020 και πέραν της τήρησης των σχετικών υγειονομικών πρωτόκολλων, γίνεται γνωστό ότι :

 

Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο του κυρίως γηπέδου του ΔΑΚ Αγρινίου, καθώς και των γηπέδων αντισφαίρισης, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων.

Η χρήση του κυρίως γηπέδου θα γίνεται ΜΟΝΟ για ατομικά αθλήματα του στίβου μέχρι 60 αθλητές ή αθλούμενους. Ο κάθε προπονητής μπορεί  να προπονεί έως  2 αθλητές.

Η χρήση των γηπέδων αντισφαίρισης θα γίνεται μέχρι 4 αθλητές ή  αθλούμενους.

Οι προπονητές  συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό.

Συστήνεται ο χρόνος άσκησης να είναι έως 1 ώρα ανά αθλητή και αθλούμενο.

 

Δεν επιτρέπεται η άθληση στον περιβάλλοντα χώρο του κυρίως γηπέδου και στους κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, καθώς και στις λοιπές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».  

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη

 

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη ζητά την  επαναξιολόγηση  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                            Αγρίνιο,9 Νοεμβρίου 2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                 

Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10

30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

Τηλ.: 2641 3 60314,401

FAX: 2641 0 48498

 

 

Προς:

κ. Κωστή Χατζηδάκη,

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Κύριε Υπουργέ,

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου σε σχετική επιστολή την οποία  μου διαβίβασε, διαμαρτύρεται έντονα και ζητά την επαναξιολόγηση του θέματος  και άρση της  απαγόρευσης του κυνηγιού.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, τόσο οι κυνηγοί του Αγρινίου όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειας μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα και η κοινωνία λόγω της πανδημίας, αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα γι αυτήν την απόφαση.

Από την πλευρά μου θα αναφέρω ότι,  με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/89, άρθρο 251παρ.1), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’όλη την Επικράτεια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία εκείνη της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών (μάσκες, sms, αριθμός επιβαινόντων σε Ι.Χ αυτοκίνητο), πιστοποιώντας δε την ταυτοπροσωπία και την δραστηριότητα με την επίδειξη της ατομικής άδειας θήρας την οποία υποχρεούται ο κάθε κυνηγός να φέρει μαζί του.

Ανατρέχοντας,επίσης, στο παρελθόν θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει σχετικά με το κυνήγι εν μέσω γενικευμένης καραντίνας ότι δεν αποτελεί στοιχείο συγχρωτισμού, αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται, όπως γνωρίζουμε όλοι,στην ύπαιθρο.

Κύριε Υπουργέ,

Στηρίζω τις απόψεις των κυνηγών και θεωρώ ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει αυτή την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου που αριθμεί πάνω από 200.000 πολίτες – κυνηγούς.

 

Με τιμή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ