«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Δυνατά θα ακουστούν και φέτος τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα

«Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ»: Δυνατά θα ακουστούν και φέτος, αν και κάτω από τις μάσκες, τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που πριν από 47 χρόνια συγκλόνιζαν τη Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα. Οι ιδιαίτερες φέτος αγωνιστικές εκδηλώσεις τιμής του μεγάλου αγώνα, σε μια περίοδο που τα μηνύματά του γίνονται όλο και πιο επίκαιρα, ήδη οργανώνονται από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιστασιακές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή θα γίνει τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι...

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr

 ***

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ντροπή και αίσχος σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν «σιωπητήριο»

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Κι ας μην κουνάει το δάχτυλο στο λαό, τη νεολαία και τα πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν γιόρτασε φέτος την 28η Οκτωβρίου ή άλλες γιορτές. Μαζικοί φορείς, πολιτικές νεολαίες και κόμματα γιόρτασαν, έτσι όπως κάνουν κάθε χρόνο: Με εκδηλώσεις σε σχολεία, σχολές, αίθουσες, πλατείες, δρόμους, τηρώντας βεβαίως φέτος όλα τα μέτρα προστασίας. Έτσι θα γιορτάσουν, όπως ξέρουν και όπως έχουν αποφασίσει και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν "σιωπητήριο" και σε όσους προσπαθούν να "μετατρέψουν" την -αναγκαία για τη ζωή και την υγεία- μάσκα σε "φίμωτρο"».

***

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας αντί να στρέφεται κατά του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου (VIDEO)

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr

***

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ...»

Διαδικτυακή συναυλία της ΚΝΕ στις 17 Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο - Αυξάνονται οι συμμετοχές καλλιτεχνών

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr