«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 Ένταξη έργου «Κατασκευή Πράσινων Σημείων Δήμου Αγρινίου»

 Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το σημαντικό έργο της  ««Κατασκευής Πράσινων Σημείων Δήμου Αγρινίου» το οποίο  εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Το έργο προϋπολογισμού   901.716,00 €προβλέπει την τοποθέτηση  τριών «Πράσινων Σημείων» σε κατάλληλες θέσεις ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ολόκληρου του Δήμου. Τα «Πράσινα Σημεία» έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εισαγωγή σύγχρονων ορθών πρακτικών στην καθημερινή συμπεριφορά των πολιτών και των φορέων, σε σχέση με τα απορρίμματα.

Τα πράσινα σημεία  είναι:

1)      Στο ΑνατολικόΑγρίνιο (προς Καμαρούλα) το οποίο θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Δήμου καθώς και τις τοπικές Κοινότητες Καμαρούλας, Άγιου Νικόλαου, Κοκκινοπύλιων, Παραβόλας, Νέας Αβόρανης  και Καινούργιου  με εξυπηρετούμενο πληθυσμός περίπου 30.000 κατοίκων.

2)      Το έργο του Πράσινου Σημείου (ΠΣ) Νοτίου Αγρινίου (κοντά στο  ΚΤΕΛ) το οποίο θα εξυπηρετεί τη Νότια περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου, τις Δημοτικές Κοινότητες Παναιτωλίου και Μακρυνείας και γενικότερα  την ευρύτερη περιοχή του Νότιου - Νοτιοδυτικού Δήμου Αγρινίου. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός  περίπου 40.000 κατοίκων.

3)      Το έργο του Πράσινου Σημείου (ΠΣ) στη Δ.Ε. Νεάπολης το οποίο θα εξυπηρετεί τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης καθώς και την ευρύτερη Βόρεια περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός 30.000 περίπου.

 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για ένα έργο πνοής που σχετίζεται άμεσα με την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών:

«Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό  μας  για  υλοποίηση δράσεων  με πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

 Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η συντονισμένη προσπάθεια  των προηγούμενων ετών αποδίδει  καρπούς. Με τεκμηριωμένες  προτάσεις και ξεκάθαρο όραμα βαδίζουμε προς την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου μας για τον Δήμο». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Κρούσμα στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εγκαταστάσεων

Υπάλληλος του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εγκαταστάσεων  του Δήμου Αγρινίου βρέθηκε θετικός κατά την διενέργεια τεστ  covid 19.

Ο Δήμος Αγρινίου, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα μέτρα της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ,  θα προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων  από ειδικά συνεργεία ενώ όλοι  οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία θα υποβληθούν σε τεστ covid 19.

Σήμερα, για προληπτικούς λόγους,  το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εγκαταστάσεων  δεν θα λειτουργήσει.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ