«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

 ΤΗΛ.- FAX:  2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

 ΑΓΡΙΝΙΟ:13-11-2020                                                                      

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17711                                                                                                             

 

 Προς:

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

                                            Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

 

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 Κύριοι

 Ο Εμπορικός κόσμος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες υποχρεώνεται να κλείσει τα καταστήματα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας  για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι, για ακόμη ένα διάστημα τριών εβδομάδων πάντα σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση δηλαδή μέχρι 30 Νοεμβρίου και αυτό είναι το καλό σενάριο,τα καταστήματα θα έχουν μηδενικούς τζίρους .

Αλήθεια, πόσες αντοχές πρέπει να έχουν οι μικρές επιχειρήσεις για να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά από τόσες συνεχείς δοκιμασίες ;

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει να σας μεταφέρει την αγωνία,τον έντονο προβληματισμό και την αβεβαιότητα για το αύριο που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες μετά και το δεύτερο υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου.

Λόγω των εξελίξεων τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης για τις μικρές Εμπορικές Επιχειρήσεις και η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα γενναία μέτρα στήριξης τους,δίνοντας τη ρευστότητα που είναι αναγκαία τώρα και όχι όπως την πρώτη φορά που ακόμη τη περιμένουμε να έρθει.

Ζητάμε να υπάρξει απόφαση για αναστολή πληρωμής των επιταγών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για έξι μήνες.

Καταβολή του ενοικίου μειωμένου κατά 40% για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με αντίστοιχες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες .

Αναστολή πληρωμής των δόσεων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ Νοεμβρίου καθώς και των Ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΙΚΑ και μετάθεση πληρωμής τους έξι μήνες μετά.

Να δοθεί το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και στους συναδέλφους και όχι να αποκλειστούν από τη βοήθεια αυτή.

Σωστά αποφασίστηκε και δόθηκε στους εργαζόμενους το βοήθημα των 800 ευρώ,αλλά πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς επιχειρήσεις.

Ζητάμε να δοθεί ρευστότητα άμεση και όχι μόνο μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής που τελικά δεν φθάνει σε όλους .

Στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία και πολύ περισσότερο ο Εμπορικός κόσμος τη φετινή χρονιά,απαιτούνται να ληφθούν έκτακτα και γενναία μέτρα στήριξης για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Είναι πλέον πολύ πιθανό αρκετοί συνάδελφοι μετά το τέλος του δεύτερου LOCKDOWN, να μην καταφέρουν να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, αν η πολιτεία ΑΜΕΣΑ δεν λάβει μέριμνα για αυτούς και τις οικογένειες τους. 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                          ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

***

Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για απαγόρευση πώλησης διαρκών προϊόντων από τις Υπεραγορές τροφίμων.


Αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπαθειών μας η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που επιβάλει περιορισμό στην πώληση διαρκών αγαθών όπως ρούχα ,παπούτσια ,ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη ,οικιακά είδη κλπ.από τις Υπεραγορές τροφίμων για το διάστημα που τα καταστήματα Λιανικής πώλησης θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου από την πρώτη περίοδο του lockdown την Άνοιξη είχε αναδείξει και προβάλει τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από τις Υπεραγορές τροφίμων σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που με απόφαση της Πολιτείας ήταν υποχρεωτικά κλειστές για την προστασία της δημόσιας υγείας .
Το ίδιο κάναμε και με πρόσφατες επιστολές μας τόσο προς τον Πρωθυπουργό όσο και προς τους αρμόδιους Υπουργούς στις 6-11-2020 και στις 9-11-2020, τονίζοντας  για άλλη μια φορά ότι αδικούνται οι μικρές επιχειρήσεις .
Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε στην οποία δοκιμάζουν για άλλη μια φορά τις αντοχές τους οι μικρές επιχειρήσεις η σημερινή απόφαση έρχεται να ικανοποιήσει το δίκαιο των προσπαθειών μας .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θέλει να δηλώσει ότι θα εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνει τους συναδέλφους μας,όπως επίσης να προτείνει και να διεκδικεί λύσεις μαζί και με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες ενώνοντας τις δυνάμεις μας,απαιτώντας γενναία μέτρα στήριξης του Εμπορικού Κόσμου που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες πλήττεται από την εξέλιξη της πανδημίας με αναστολή λειτουργίας.
Η Πολιτεία με την σημερινή της απόφαση έδειξε ότι έλαβε σοβαρά υπό όψιν την πρόταση του Εμπορικού Κόσμου που αποτελούσε ένα απολύτως δίκαιο αίτημα.
Ελπίζουμε με τον ίδιο τρόπο να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανάλογα αιτήματα και στο μέλλον συμβάλλοντας στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων.
Μετά από αυτή την απόφαση το ΔΣ του ΕΣΑ θέλει να απευθυνθεί στους φίλους και φίλες καταναλωτές της Πόλης μας και της περιοχής μας .
Να ζητήσει υπομονή και τήρηση των μέτρων από όλους και σε αυτή τη δεύτερη δοκιμασία που όλοι μας βιώνουμε .
Ελπίζουμε όταν η αγορά κάνει την επανεκκίνηση της στο τέλος Νοεμβρίου να έχουμε και πάλι τη στήριξη σας όπως ακριβώς έγινε και τον Μάιο αναγνωρίζοντας την εξαιρετικά δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί οι μικρές επιχειρήσεις της Πόλης μας εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θέλει να τονίσει ότι θα εξακολουθεί να δηλώνει παρών, να προσπαθεί και να αγωνίζεται για το συμφέρον των συναδέλφων μας και το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων της τοπικής μας αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.