«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Υπογραφή "έργου" Αναβάθμιση και προσαρμογή φωτεινής σηματοδότησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου»

 Ένα σημαντικό έργο, σε εφαρμογή  της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης και την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου,  προχωρά με την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

 Πρόκειται για...

την «Αναβάθμιση και προσαρμογή φωτεινής σηματοδότησης της οδού  Εθνικής Αντιστάσεως και εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου»προϋπολογισμού 349.999,99 €.

 

Ειδικότερα περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέας φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους:

•ΚΟΜΒΟΣ  A : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ - ΜΠΑΪΜΠΑ

     ΚΟΜΒΟΣ  B : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΜΑΚΡΗ

•ΚΟΜΒΟΣ  Γ : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΕΛΦΩΝ – ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

 

Στους συγκεκριμένους κόμβους,  σύμφωνα με τη μελέτη,  προβλέπεται αποξήλωση των παλαιών ιστών, των καλωδιώσεων και των παλαιών δικτύων.  Οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών  και περιλαμβάνουν τοποθέτηση  ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών από διάβαση πεζών.

Επί της οδού 28ης Οκτωβρίου θα εκτελεστούν εργασίες πλακόστρωσης, ανύψωσης φρεατίων αποχέτευσης καθώς και ανύψωσης και προσαρμογής της στάθμης της οδού με αυτή της πλατείας για την ενοποίηση του χώρου.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία  του Αντιδημάρχου Μίμη Σκορδόπουλου, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου : «Αλλάζουμε την πόλη και δημιουργούμε υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με το συγκεκριμένο έργο  παρεμβαίνουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης με εργασίες ανάπλασης».

 

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταστεί εφικτή η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Για το λόγο αυτό στη σύμβαση προβλέπεται και η τοποθέτηση όλης της απαραίτητης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Tην   Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του  Δήμου Αγρινίου επί της οδού Αναστασιάδη 1, στο Αγρίνιο,  με θέμα:

 «Ετοιμότητα Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Υπάλληλος του Κέντρου Κοινότητας Αγρινίου βρέθηκε θετικός κατά την διενέργεια τεστ  covid 19.

Ο Δήμος Αγρινίου, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα μέτρα της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ,  δεν θα λειτουργήσει , αύριο Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου,  για προληπτικούς λόγους το Κέντρο Κοινότητας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ