«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η 17η Νοέμβρη είναι φέτος , όπως  και κάθε χρόνο , μέρα μνήμης, μέρα τιμής  αλλά κυρίως μέρα αγώνα για την εργατική τάξη , το λαό , τη νεολαία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα  ακουστούν δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα  του λαού  μας .

Ειδικά σήμερα που είναι σε εξέλιξη  τα βρώμικα σχέδια  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.  σε βάρος των λαών της ανατολικής Μεσογείου  είναι αναγκαίο να ακουστεί  ακόμα πιο δυνατά  το σύνθημα «ΕΞΩ  ΟΙ Η.Π.Α.- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που ενέπνευσε χιλιάδες  λαού το Νοέμβρη  του 1973. Η ηρωική εξέγερση  του Πολυτεχνείου έβαλε  τις βάσεις  για...

να  ανατραπεί  η Χούντα των  συνταγματαρχών, όμως το σύστημα  που γεννά  εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά , φασισμό είναι εδώ. Κανένας εφησυχασμός  απέναντι στους σύγχρονους  υμνητές  της χούντας , σε όσους  χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού  και του φασισμού .

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες! Η κυβέρνηση διαλέγει  ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει , το δημόσιο σύστημα υγείας  καταρρέει , χιλιάδες  εργαζόμενοι  σε όλη τη χώρα  βρίσκονται  στα όρια  της επιβίωσης, οι απώλειες  σε ανθρώπινες ζωές  είναι τεράστιες και σα να μην έφταναν όλα αυτά  η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία , εν μέσω πανδημίας,  να ψηφίσει τις εργασιακές  ανατροπές  του αιώνα. Οι έκτακτες  συνθήκες  όμως απαιτούν  και έκτακτα μέτρα ! Ο λαός    και η νεολαία  να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων  διεκδικώντας  τα  αυτονόητα δικαιώματά του στη ζωή , στην υγεία, στη δουλειά . Δίνουμε  όλες μας τις δυνάμεις  για την επιτυχία  της απεργίας στις 26 Νοέμβρη  για να μην περάσουν τα σχέδια  κυβέρνησης  και  επιχειρηματικών ομίλων .

Η κυβέρνηση , δια στόματος  πρωθυπουργού , στη Βουλή ανακοίνωσε  ότι για το ανοχύρωτο  σύστημα  υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τη καταστολή  είμαστε  « ένοχοι» όλοι  εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και «αθώοι»  οι κυβερνόντες  και η εργοδοσία  που μας κουνάνε το δάχτυλο  καλώντας μας να πληρώσουμε  μια ακόμα φορά τα σπασμένα . Αν νομίζουν  ότι με την απαγόρευση του εορτασμού  του Πολυτεχνείου  με μέτρα χουντικής  έμπνευσης , αυταρχισμού, καταστολής θα μας κάνουν να σωπάσουμε  «πλανώνται πλάνην οικτράν» .Οι όποιες μεθοδεύσεις  και εξαγγελίες   να εμποδιστεί ο εορτασμός,  τάχα στο όνομα  της πανδημίας,  θα πέσουν στο κενό.

Η εργατική τάξη  και όλος ο λαός θα τιμήσουμε και φέτος  τη  ηρωική εξέγερση  του Πολυτεχνείου  όπως  της αρμόζει,  στέλνοντας  το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα  παίρνοντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας , γιατί  οι εργάτες  και τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα  γνωρίζουν γιατί  πρέπει  να πειθαρχούν  με τα μέτρα και τις προφυλάξεις  που αφορούν  την υγεία των ίδιων , των οικογενειών τους και της κοινωνίας. Το έκαναν την Πρωτομαγιά, θα το κάνουν  και στο Πολυτεχνείο. Η υγεία του λαού  κινδυνεύει  από τους  προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης,  τους κεφαλαιοκράτες ,  που μπροστά στα κέρδη τους  μετέτρεψαν τις επιχειρήσεις  τους σε κέντρα διασποράς .

Όσο κι αν προσπαθούν το ταξικό κίνημα δε θα το βάλουν σε καλένδες, δε θα το φιμώσουν, δε θα το βάλουν στο γύψο . Συνεχίζουμε  αγωνιστικά, μαχητικά  στο δρόμο που χάραξε  ο Νοέμβρης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  που , όπως  και οι προηγούμενες, έχει μετατρέψει όλη τη χώρα  σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο , αυξάνοντας  τους κινδύνους ακόμα και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής.

 

Ø Λέμε ΟΧΙ στις βάσεις  και τα πυρηνικά.

Ø Καμιά εμπλοκή της  χώρας μας ιμπεριαλιστικούς  ανταγωνισμούς  στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.

Ø Παλεύουμε να κλείσει η βάση της Σούδας  και οι άλλες  αμερικανοΝΑΤΟϊκές  στρατιωτικές βάσεις .

Ø Καμιά συμμετοχή  των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων  σε ιμπεριαλιστικές  αποστολές  στο εξωτερικό , να γυρίσουν πίσω  τα στρατεύματα που βρίσκονται  εκτός συνόρων .

Ø Καμιά  αλλαγή συνόρων  και των συνθηκών  που τα καθορίζουν .

Ø  Αποδέσμευση από  ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας  ενάντια στη βαρβαρότητα  του σάπιου  εκμεταλλευτικού συστήματος , του καπιταλισμού.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα  για την  ικανοποίηση των  σύγχρονων  αναγκών μας, ενάντια στις μεθοδεύσεις  για τον περιορισμό  των συνδικαλιστικών  και πολιτικών  ελευθεριών.

 

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ  ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ.

 

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020

 ΤΟ Δ.Σ.