«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΚΚΕ: Να “πάρει πόδι” το αμερικανοΝΑΤΟϊκό πλοίο!

 

Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Να “πάρει πόδι” το αμερικανοΝΑΤΟϊκό πλοίο!

Να μην αξιοποιούνται οι υποδομές του νομού, για τις αντιπαραθέσεις των μονοπωλίων στην περιοχή μας, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό μας και τους άλλους λαούς!

 

     Από την Κυριακή 1 Νοέμβρη ελλιμενίζεται στο Πλατυγιάλι, Αστακού, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Hershel “WOODY” Williams», το οποίο έχει ως μόνιμη βάση του τη Σούδα.

 

     Το 230 μέτρων πλοίο, που καθελκύστηκε τον περασμένο Μάρτη, λειτουργεί ως πλωτή ναυτική πλατφόρμα - προωθημένη βάση και υποστηρίζει αεροναυτικές επιχειρήσεις των Αμερικανών σε απομακρυσμένα «θέατρα επιχειρήσεων».

                

     Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου είναι πρόκληση, για το λαό της περιοχής!

 

     Με τις διευκολύνσεις, τις βάσεις, τις συνεκπαιδεύσεις-ασκήσεις, όπως και με τις, πάνω από 10 αποστολές εκτός συνόρων κ.ά., επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ (που η μια υπέγραψε την αναβάθμιση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, που είχε προετοιμάσει η άλλη), συμμετέχουμε καθημερινά, όλο και πιο βαθιά, στις αντιπαραθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, της ελληνικής αστικής τάξης, την αναβάθμιση των συμφερόντων τους.

 

     Αντιπαραθέσεις, μεταξύ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, που ξεκινούν από τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, περνούν από τη Μέση Ανατολή και φτάνουν μέχρι τον Καύκασο και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

    

     Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις αυτές υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα, προετοιμάζουν τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, για να παραμείνει η Τουρκία στο «δυτικό στρατόπεδο».

 

     Η εργατική τάξη, οι βιοπαλαιστές αγρότες, η νεολαία, όλος ο λαός του νομού, δεν έχει να κερδίσει τίποτα, από αυτές τις αντιπαραθέσεις, από τον ελλιμενισμό αμερικανοΝΑΤΟϊκών πλοίων.

    

     Είναι ξεκάθαρο ότι μ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η ενίσχυση της άμυνάς μας, όπως υποστηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, αλλά στοχοποιούνται, η χώρα και οι υποδομές της, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια επιθέσεων και επεμβάσεων σε άλλες χώρες.

 

     Απαιτούμε να φύγει τώρα και να μην ξαναδέσει στο λιμάνι κανένα τέτοιο πλοίο, να μην αξιοποιούνται οι υποδομές του νομού για διευκολύνσεις σ’ αυτούς, που όπως και χτες, έτσι και αύριο, θα δολοφονούν παιδιά και αμάχους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους!

 

                                                                             Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ