«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - «Αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του»!

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α σε συνεδρίασή του  που έγινε τη Δευτέρα  2 Νοέμβρη 2020,  αφού εκτίμησε  τη δράση  του το προηγούμενο διάστημα, το άνοιγμα  που  έκανε στους χώρους δουλειάς  και κλάδους  στην περιοχή , τις πρωτοβουλίες που πήρε  για την ανάδειξη  των προβλημάτων  στην υγεία  με την πανδημία  να είναι σε έξαρση  με κεντρικό σύνθημα  «αγώνας μαζικός για την προστασία  της υγείας του λαού  και των δικαιωμάτων  του» οργάνωσε  με επιτυχία το συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη.
Το Δ.Σ. εκτίμησε  ότι η επίθεση  κυβέρνησης , επιχειρηματικών ομίλων  θα ενταθεί  σε όλα τα μέτωπα. Η κυβέρνηση  το προηγούμενο διάστημα  έδειξε την  διάθεσή της , αντί για μέτρα  προστασίας της υγείας  του λαού, πήρε  μέτρα καταστολής  και βίας  σε εργαζόμενους και  μαθητές – νεολαία , για να... καταστείλει  τις κινητοποιήσεις τους για άμεσα μέτρα  στους χώρους δουλειάς  και μάθησης. Η κυβέρνηση  την Πέμπτη  29 Οκτώβρη  παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο  με το οποίο φέρνει,  μαζί  με τους εργοδότες,  συνδυασμένο  χτύπημα  στα εργασιακά δικαιώματα  με ρύθμιση που χτυπάει το 8ωρο  και καθιερώνει στην ουσία  τη 10ωρη εργασία , διευρύνει παραπέρα και σε άλλες επιχειρήσεις  τη λίστα  που επιτρέπει την εργασία την Κυριακή .
Χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση  . Υπό διωγμό , ακόμα και  ποινικό, τίθεται  το απεργιακό δικαίωμα  με την κυβέρνηση  να αναφέρει προκλητικά ότι  αντιμετωπίζει « χρόνιες υπερβολές του συνδικαλιστικού κινήματος». Βάζει παραπέρα  φραγμούς στη δράση των συνδικάτων .
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση  το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. εκτίμησε ότι η πάλη  των εργαζομένων , σε κοινή δράση με  τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  πρέπει να οργανωθεί  παντού σε κλάδους , χώρους δουλειάς  και κατοικίας . Στην ενιαία επίθεση  κυβέρνησης- κεφαλαίου   απαντάμε δυναμικά για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Απαντάμε  με απεργία , όταν τολμήσει  η κυβέρνηση να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή σε πανελλαδικό συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες , συνδικάτα δίνουμε απάντηση ταξική .
Αυτά τα μέτρα , αυτή η πολιτική  με πάλη ταξική θα ανατραπεί .
 Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία  μέλη του  να συνεδριάσουν  άμεσα  και να πάρουν πρωτοβουλίες  για την ενημέρωση των συναδέλφων  σε όλους τους χώρους δουλειάς και κλάδους .
Καλεί  όλους τους εργαζόμενους ,  σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , τ’ άλλα στρώματα μικροΕΒΕ και αγρότες , να συμβάλουν αποφασιστικά  , συσπειρωμένοι στα  ταξικά σωματεία και συλλόγους  για την οργάνωση της πάλης  παντού. Για να βάλουμε  φραγμό  σ’ αυτή τη  επίθεση και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια  αιτήματά μας.
 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΟ Δ.Σ. 

***

Έκφραση συμπαράστασης στο λαό της Σάμου και της Τουρκίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

 

Αγρίνιο  3- 11- 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες  των δυο αδικοχαμένων  μαθητών  στη Σάμο  μετά το φονικό σεισμό  και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του  στους εργαζόμενους και το λαό της Σάμου.

Άλλη μια φορά έρχονται στην επιφάνεια  οι ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων  και της σημερινής   είναι τεράστιες.

Άμεσα απαιτείται  να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής- αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης  για όλη τη χώρα.

Να  αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες άμεσα

Το Ε.Κ.Α εκφράζει επίσης  τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του  στο λαό της Τουρκίας  που δοκιμάστηκε σκληρά  από το φονικό σεισμό με τεράστιες καταστροφές και  δεκάδες νεκρούς.

ΤΟ Δ.Σ.