«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26/11 Α.Ε.Κ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 Α.Ε.Κ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    

 για Παρέμβαση στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

 

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 26/11 και στις συγκεντρώσεις των σωματείων

Για μια ζωή με υγεία, σταθερή εργασία, δικαιώματα!

Με πολιτική ανυπακοή ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και τα νέα αντεργατικά-αντισυνδικαλιστικά μέτρα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο το λαό. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.  Τo 2Ο lookdown είναι μια απολύτως συνειδητή κίνηση επιβολής κράτους έκτακτης ανάγκης...

Οι  κλινικάρχες     με θράσος   ομολογούν  ότι  οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν εμπειρία  να  αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, τώρα που το κράτος καλύπτει  τα ελλείμματα της  AEGEAN  με  120.000.000 €, κανένα  κανάλι δεν καλεί  τους  φανατικούς  των ιδιωτικοποιήσεων  να επαναλάβουν  γιατί  πρέπει  να κλείσουν τα Νοσοκομεία  και γιατί  το κράτος  σε  εποχή  οικονομικής κρίσης πρέπει να εφαρμόσει το δόγμα  «γαία πυρί μιχθήτω»  και ο «σώζων  εαυτόν σωθήτω». 

Αλλά κανένας  δε μιλάει.  Τα ΜΜΕ   είναι  μόνο για τη  «διαβουκόληση» των λαών. 

Και  δυστυχώς  φέρνουν  σε πέρας το ρόλο  που τους έχει αναθέσει το σύστημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων για τη δια ζώσης εκπαίδευση, με μέτρα, όπως τον μικρό αριθμό μαθητών (έως 15)  σε κάθε τάξη (μέχρι 10 στα εργαστήρια) και με όλα τα υγειονομικά μέσα, επέλεξε, από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, την εικονική πραγματικότητα των ψηφιακών μέσων και επιβάλει την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι δημόσιες υποδομές και η καθολική συμμετοχή όλων των παιδιών.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.

Αντί λοιπόν να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της.

 

·         Με απαγορεύσεις, χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν τα ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα που εξαπέλυσε με την άγρια αστυνομική βία, το πογκρόμ συλλήψεων και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων με μοναδικό στόχο να καταστείλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

·         Με το νέο νομοσχέδιο «Βρούτση» η κυβέρνηση χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας το οχτάωρο και παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών.

·          Νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

·         Με το σχέδιο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, εξαφανίζει το συλλογικό άνθρωπο-εργαζόμενο, γυρίζοντας τον χρόνο έναν αιώνα πίσω, επιστρέφοντας στην εποχή του «κάλφα», των κατώτερων και ανυπεράσπιστων «χαμάληδων» - βοηθών τεχνικών δεξιοτήτων.

·         Μπαίνει σε κίνδυνο η συνέχεια της μόνιμης και σταθερής εργασίας ως εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, με την μετατροπή τους ως εκπαιδευτών κατάρτισης. Διαμορφώνεται ένα προνομιακό περιβάλλον για τους ιδιώτες-σχολάρχες κ.α., με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους των δομών της ΤΕΕ και την κατάργηση οριστικά των όποιων μόνιμων διορισμών..

·         Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται η λιτότητα με αριθμούς, μια νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα.

·         Νέα επίθεση στα δημόσια αγαθά, στην Υγεία, την Παιδεία, το ρεύμα, το νερό και την στέγη.

Η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί με πολιτική ανυπακοή!

Φουντώνει η αγανάκτηση ενάντια στην κυβέρνηση με τις χουντικές απαγορεύσεις, τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, γιατί αφήνει ακάλυπτο το λαό απέναντι στην πανδημία με την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και τη μέθοδο του «μένουμε σπίτι» και δε μιλάμε! 

Στις 17 Νοέμβρη τα αυταρχικά σχέδια και οι απαγορεύσεις συνάντησαν την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας  και των άλλων πόλεων.

Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης.

Για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, ενάντια στην άθλια κυβερνητική πολιτική που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία στο όνομα των συμφερόντων.

         Για το δικαίωμα στην δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία και στοχεύει στη διάλυση των σωματείων.

        Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο ανοιχτό σχολείο για όλα τα παιδιά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

        Να απαντήσουμε ότι η λεγόμενη τηλ-«εκπαίδευση» δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή  εκπαίδευση – Να δοθεί ένα τέλος στον τιμωρητικό εξαναγκασμό εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

        Για την απάντηση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στο όργιο καταστολής της κυβέρνησης, ενάντια στις διώξεις αγωνιστών και τα πρόστιμα στις πορείες του Πολυτεχνείου.

Την Πέμπτη 26/11 απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 Διεκδικούμε

        Στήριξη της δημόσιας Υγείας με εξοπλισμό, υλικά, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση με μόνιμους διορισμούς προσωπικού.

        Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας χωρίς αποζημίωση.

        Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

        Ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας (15 παιδιά ανά τμήμα, 10 στα εργαστήρι, ιχνηλατήσεις, τεστ, διορισμό καθαριστριών κ.ά.)

        Μονιμοποιήσει όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

        Δε νομιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας με πέρασμα απουσιών στο σύστημα, με προχώρημα της ύλης, κλπ.

        Αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.

        Να καταργηθούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ν. Κεραμέως, τράπεζα θεμάτων, προσοντολόγιο, κ.ά.).

        Να μη ψηφιστεί κανένα αντιεκπαιδευτικο νομοθέτημα (Επαγγελματική Εκπαίδευση, αξιολόγηση, κ.ά.).

        Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

        Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

        Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν.

        Να σταματήσουν οι διώξεις, να αθωωθούν οι αγωνιστές που οδηγούνται σε δίκη.

        Να καταργηθούν τα πρόστιμα σε αγωνιστές για τη συμμετοχή στις πορείες του Πολυτεχνείου.

        Η διδαχθείσα ύλη της τηλ “εκπαίδευσης” θα πρέπει να ξαναγίνει στις σχολικές τάξεις.

        Το ΙΕΠ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

        Επιστροφή στις τάξεις ( με συνθήκες ασφάλειας και αραίωσης των μαθητών).

        Σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, αυτό μπορεί να γίνει έστω και με εκ περιτροπής διδασκαλία.

        Οι απουσίες στην τηλ “εκπαίδευση” δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Από την ΑΕΚ – Δυτικής Ελλάδας                                          25-11-2020