«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Να μη γιορτασθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου θέλει η κυβέρνηση

 

Να μη γιορτασθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου θέλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα λοιπόν το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρόσθεσε πως....

«νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου. Να αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν ανοίξει η χώρα και κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι όλοι μαζί να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Ο υπουργός απέφυγε να μιλήσει για μέτρα απαγόρευσης, κάτι που ωστόσο δεν απέκλεισε χθες σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει πως μπορεί να εγγυηθεί τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Η κυβέρνηση ούτε να το σκέφτεται να πάρει μέτρα απαγόρευσης!

www.902.gr