«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στην Πάτρα για διακίνηση και κατοχή λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 πακέτα
Συνελήφθησαν, χθες (26-9-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα....
στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δυο δράστες, σε λαϊκή αγορά στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα, να διαθέτουν προς πώληση λαθραία τσιγάρα και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 474 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων εταιριών, κανένα από τα οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα 2.161 πακέτα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, από την ποσότητα των τσιγάρων που κατασχεθήκαν, αναλογούν στο χρηματικό πόσο των 8.449,90 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που κατάρτιζε πλαστά έγγραφα
Εντοπίστηκε το εργαστήριο που παρασκεύαζαν τα πλαστά έγγραφα στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί
Κατασχέθηκε πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων διαφόρων χωρών, σφραγίδα αλλοδαπών αρχών, ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκτυπωτές
Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διάθεση πλαστών δημόσιων εγγράφων, διαφόρων χωρών.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές (25-9-2014) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 34 ετών και ένας υπήκοος Ερυθραίας, ηλικίας 31 ετών.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών δημόσιων εγγράφων, καθώς και για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει, ένας ακόμη αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, συνεργός των κατηγορουμένων, ηλικίας 35 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της έρευνας, μετέβησαν στην Αθήνα και εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς, στα Πατήσια Αττικής, κοντά στην οικία τους.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί με δικαστικό λειτουργό πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • (24) Διαβατήρια διαφόρων χωρών,
  • (14) Δελτία Ταυτότητας διαφόρων χωρών,
  • (12) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης,
  • (8) άδειες διαμονής διαφόρων χωρών,
  • (5) ζελατίνες με υδατογραφήματα-σφραγίδες διαφόρων χωρών,
  • σφραγίδα ανάγλυφου εντυπώματος αλλοδαπών αρχών,
  • (60) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου «Διαβατηρίου», αγνώστων ανδρών και γυναικών,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και (2) σαρωτές-εκτυπωτές,
  • πλαστικοποιητής και συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων,
  • (4) κινητά τηλέφωνα,
  • (500) ευρώ
  • (3) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακού υλικού- usb stick και
  • πλήθος χαρτοκοπτικών και υλικών γραφείου
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τα δημόσια έγγραφα που κατασχέθηκαν, δύο Δελτία Ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης Ελληνικών Αρχών, μια άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Τσεχίας και ένα Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Βελγίου έχουν κλαπεί από τους κατόχους τους.
Επιπλέον, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κατείχαν για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ παραποιούσαν τα κλεμμένα ή κενά δημόσια έγγραφα με την αλλαγή των εικόνων των κατόχων τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.
Σημειώνεται ότι, από την μέχρι τώρα έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους περισσότερα από 30.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στις 29-9-2014 στον 6ο Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Πάτρα
Επιχείρησαν να μεταφέρουν 13 μετανάστες από την Πάτρα στην Ιταλία
Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας
Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα διακίνησης μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, προχθές (25-9-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, πέντε μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 64 και 52 ετών, ημεδαπή ηλικίας 40 ετών και δύο άνδρες υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 36 και 40 ετών
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους. Επίσης, (12) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.
Ειδικότερα, προχθές (25-9-2014) το μεσημέρι, ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται.
Στο σημείο τους ανέμενε ο 64χρονος, ο οποίος με τη βοήθεια του 36χρονου Ιρακινού και του συνεργού του, μετεπιβίβασε σε φορτηγό (δημοσίας χρήσης μετά ρυμουλκουμένου, ιδιοκτησίας του) τους αλλοδαπούς και τους έκρυψε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.
Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, προκειμένου να επιβιβάσει σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, το φορτηγό με τους μετανάστες ενώ ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές, για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.
Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό, που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.
Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.
Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι διακινητές είχαν προσυμφωνήσει με τους μετανάστες να τους μεταφέρουν από την Πάτρα στην Ιταλία, έναντι της αμοιβής των 5.000 ευρώ το άτομο. Τα χρήματα θα αποδιδόταν στους διακινητές αφού οι μετανάστες έφθαναν στην Ιταλία.
Κατασχέθηκαν:
  • Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,
  • Ένα ρυμουλκούμενο,
  • Τρία αυτοκίνητα,
  • (1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και
  • Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται οι πέντε διακινητές, προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών στις 29 και 30-9-2014.
Από τους δεκατρείς αλλοδαπούς, οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία ασύλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης και τους χορηγήθηκαν υπηρεσιακά σημειώματα για την οικειοθελή αναχώρηση τους από τη Χώρα.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Αχαΐα, Ακαρνανία , Ηλεία και Αιτωλία
Ελέχθησαν (654) άτομα και συνελήφθησαν (36) δράστες
Βεβαιώθηκαν (142) τροχονομικές παραβάσεις
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο (23 έως 26-9-2014), τέσσερις στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αχαΐα, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας:
Ελέχθησαν: εκατόν ενενήντα (197) άτομα εκατόν είκοσι εννέα (129) οχήματα.
Προσήχθησαν: εξήντα οκτώ (68) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : είκοσι τρία (23) άτομα, από τα οποία:
  • Δεκατρείς (13) αλλοδαποί για παράνομη έξοδο από τη Χώρα
  • Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί ως διακινητές μεταναστών
  • Πέντε (5) για υγειονομικές παραβάσεις
Βεβαιώθηκαν :
  • Δέκα έξι (16) υγειονομικές παραβάσεις.
  • Είκοσι εννέα (29) τροχονομικές παραβάσεις.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας από αστυνομικούς των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας:
Ελέχθησαν : διακόσια είκοσι εννέα (229) άτομα και διακόσια δέκα πέντε (215) οχήματα.
Προσήχθησαν : τριάντα δύο (32) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: εννέα (9) άτομα, από τα οποία:
  • Δύο (2) αλλοδαποί για παράβαση Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • Ένα (1) ημεδαπός και ένας αλλοδαπός για άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος
  • Τέσσερεις (4) ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
  • Ένας (1) ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση
Βεβαιώθηκαν :
  • Εξήντα μία (61) τροχονομικές παραβάσεις.
  • Έξι (6) για υγειονομικές παραβάσεις.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας:
Ελέχθησαν : εξήντα (60) άτομα και είκοσι πέντε (52) οχήματα.
Προσήχθησαν : οκτώ (8) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : τρία (3) άτομα, από τους οποίους δύο ημεδαποί για κλοπή και ένας υπήκοος Αλβανίας για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Βεβαιώθηκαν :
  • Δεκατρείς (13) τροχονομικές παραβάσεις.
Τέλος, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέχθησαν : εκατόν πενήντα εννέα (159) άτομα και είκοσι πέντε (25) οχήματα.
Προσήχθησαν : έξι (6) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθη : ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Βεβαιώθηκαν :
  • Έξι (6) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Τριάντα εννέα (39) τροχονομικές παραβάσεις.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας γραφείων ιδιωτικών ερευνών
 Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν χθες (25-09-2014), στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα, που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.
Φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 56χρονος συλληφθείς ο οποίος, με την ιδιότητα του ιδιωτικού ερευνητή (ντέτεκτιβ), διατηρούσε γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος συλληφθείς, με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.
Επιπλέον, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από εξήντα πέντε (65) άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.
Σε έρευνα, που διενεργήθηκε χθες (25-09-2014) στο διαφημιζόμενο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπάνω τρεις κατηγορούμενοι.
Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη συλληφθείσα λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.
Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
·        δύο (2) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών,
·        σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,
·        οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και
·        δίκαννο πλαγιόκαννο όπλο, 12 cal, με δύο (2) εξωτερικούς επικρουστήρες, χωρίς σειριακούς αριθμούς βάσης και κάννης, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο σκληρός δίσκος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα (26-09-2014) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.