«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ

Σήμερα έκλεισε για μένα ένας μεγάλος κύκλος.
Δυόμισι περίπου χρόνια πριν, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, μου εμπιστεύτηκε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και μου ανέθεσε να διαχειριστώ μαζί με τους συνεργάτες μου την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Σήμερα η εικόνα αυτής της χώρας είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν τότε...

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα που “επιστρέφει” και δεν “αποχωρεί”, είναι μία χώρα που κερδίζει στήριξη και γεννάει ελπίδες και όχι μία χώρα απομονωμένη που δημιουργεί απογοήτευση.
Είναι πολλά αυτά που θυμάμαι από αυτά τα δυόμισι χρόνια. Ανάμεσα τους και η πολύ σημαντική περίοδος της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.  Τότε πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Όμως όταν ολοκληρώθηκε όλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και για την επιτυχημένο τρόπο που επικοινωνήσαμε αυτή την προσπάθεια, βάζοντας έτσι ένα ακόμα λιθαράκι στην εικόνα αξιοπιστίας της χώρας.
Σήμερα αυτός ο κύκλος τελειώνει. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα προκειμένου να μπορέσω  να βρεθώ ακόμα πιο κοντά στον τόπο που γεννήθηκα και να έχω το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος βουλευτής, θέτοντας τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συμπολιτών μου.
Κι αυτό γιατί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στις Περιφερειακές Εκλογές, η επαφή μου με τους πολίτες απέδειξε ότι η ανάγκη για το Νέο που εκφράζω και υπηρετώ είναι μεγάλη. Και για εμένα το να προσφέρω τις ιδέες και τις δυνάμεις μου στον τόπο μου είναι μεγαλύτερη πρόκληση από την ασφάλεια μιας θέσης ή ενός γραφείου.
Σήμερα κλείνω έναν κύκλο και ανοίγω έναν νέο, ακόμα μεγαλύτερο. Έναν κύκλο όμορφο, δύσκολο, πιο κοντά στην πραγματική κοινωνία. Την κοινωνία που διψάει για ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική σκέψη και στην πολιτική πράξη.
Από αύριο θα με βρίσκετε στην Πάτρα…