«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-Υγεία Πρωτοφανής κυνισμός - ΕΝΦΙΑ Κοροϊδία σε δόσεις

Με μια πρωτοφανούς κυνισμού δήλωση που θα την ζήλευαν και οι προκάτοχοι του Υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, σηματοδοτείται νέος κύκλος υποβάθμισης του δημοσίου συστήματος υγείας. Ξεκάθαρα πλέον και πέρα από κάθε όριο η μνημονιακή συγκυβέρνηση οδηγεί σε περαιτέρω εγκατάλειψη πολίτες και κυρίως ασθενείς. Ξεδιάντροπα αναγγέλλουν ότι...
τα νοσοκομεία και οι δομές Υγείας είναι εμπορικά καταστήματα που η επιβίωσή τους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωταρχικό καθήκον Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν σε ΟΛΟΥΣ την ελεύθερη – έγκαιρη – ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η ανατροπή άλλωστε των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας από την κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική μεταρρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του ΕΝΦΙΑ οι “διορθώσεις” αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν αστοχίες ή παραλείψεις. Υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο φορολογικής πολιτικής που επιβαρύνει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και απαλλάσσει ως συνήθως τους πραγματικά κατέχοντες κι αυτό γιατί σε γενικές γραμμές:

1.            Παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.

2.            Δεν προστατεύει αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν.

3.            Φοροελαφρύνει με σκανδαλώδη τρόπο την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

4.            Επιβαρύνει σημαντικά τις μονοκατοικίες.

5.            Θα συσσωρεύσει νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η ψήφιση και η εφαρμογή του αποτελεί βασική μνημονιακή δέσμευση. Την ίδια στιγμή οι κυρίαρχες οικονομικά τάξεις όχι απλά διατηρούν ανέπαφο τον πλούτο τους αλλά τον αυξάνουν προκλητικά.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ είναι ξεκάθαρη: Θα καταργηθεί απολύτως. Η δέσμευσή μας είναι σαφής και κατηγορηματική. Είναι νόμος βάρβαρος και αντιαναπτυξιακός.

Σε ό,τι αφορά την φορολόγηση της περιουσίας η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο, έντονη προοδευτικότητα της κλίμακας και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Με αυτό τον τρόπο τα φτωχότερα κλιμάκια θα απαλλαγούν εντελώς ή θα επιβαρυνθούν λίγο, ενώ τα ανώτατα θα φορολογηθούν περισσότερο.

Δηλαδή θα ισχύσει η αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης: «Ο καθένας σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα».

Αποσύνθεση και σήψη

Το μνημονιακό μπλοκ αποσυντίθεται. Στη Βουλή άλλαξαν οκτώ (8) κυβερνητικούς βουλευτές για να πετύχουν την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρενέβη στη ΝΕΡΙΤ με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ), προκαλώντας την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης διοίκησης.

Το ΣτΕ ακύρωσε προσωρινώς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ανάδυση της αριστεράς ως εναλλακτικής λύσης προκαλεί πανικό στο κατεστημένο.

Τέλος δηλώνουμε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στα κινήματα διαμαρτυρίας και ανυπακοής κατά των ασκούμενων πολιτικών και του ΕΝΦΙΑ. Είναι ώριμη ανάγκη φορείς, συλλογικότητες, κινήματα πολιτών να πάρουν πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν στην πράξη καταστροφικές και απάνθρωπες πολιτικές.        

       Το Γραφείο Τύπου

της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου