«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Γ.Ο. Μεσολογγίου

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Γ.Ο.Μ.

Η Ακαδημία Κολύμβησης του Γ.Ο. Μεσολογγίου την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στο κατάστημα «Z PLAZ» στο λιμάνι Μεσολογγίου πραγματοποίησε μια λαμπρή αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση, κλείνοντας έτσι τον κύκλο της λειτουργίας της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Γονείς, φίλοι και συγγενείς των μικρών κολυμβητών απόλαυσαν τα παιδιά τους σε μια μικρή επίδειξη στα νερά της πισίνας και...
χειροκρότησαν τα παιδιά όταν ο σύλλογος τους έκανε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με σύντομες ομιλίες ο Δήμαρχος του Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Γ.Ο.Μ. Δ. Βισβίκης και ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου και παλιός υδατοσφαιριστής Ι. Σακιριανός.
Η Ακαδημία Κολύμβησης του Γ.Ο. Μεσολογγίου ξεκίνησε την λειτουργία της το 2013 και συνέχισε και φέτος με σκοπό και στόχο να δημιουργηθούν πάλι στο Μεσολόγγι Α) αγωνιστική ομάδα Κολύμβησης και Β) ομάδα Υδατοσφαίρισης (water polo).
Να θυμίσουμε εδώ ότι στο Μεσολόγγι υπήρχε ομάδα Υδατοσφαίρισης από το 1972 με συμμετοχές και επιτυχίες στα  πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη υπήρχε αγωνιστική ομάδα Κολύμβησης από το 1985 με πολλές συμμετοχές στα Παμπεριφερειακά πρωταθλήματα Κολύμβησης συλλόγων θαλάσσης. Να τονιστεί  επίσης   ότι το Μεσολόγγι έχει στεφθεί και δυο φορές Πρωταθλητής (1993 και 1995) σε αυτό το πρωτάθλημα κολύμβησης.
Εφέτος το καλοκαίρι(2014)  εκατό(100) περίπου μικρά παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών παρακολούθησαν τα μαθήματα κολύμβησης της Ακαδημίας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των προπονητών κ. Νικολόπουλου Ερωτόκριτου και κ. Ρόμπολα Ευθυμίου στην πισίνα του καταστήματος «Z PLAZ». Με την δεύτερη χρονιά λειτουργίας της Ακαδημίας πλέον έχουν μπει οι βάσεις και στόχος είναι το 2015 ένας πυρήνας παιδιών να αποτελέσει την αρχή μιας αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, ώστε να αρχίσει και η σταδιακή συμμετοχή σε αγώνες κάνοντας αισθητή την παρουσία του Μεσολογγίου στα αθλήματα του υγρού στοιχείου, όπως παλιά.
Πέρα από την μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι προπονητές κολύμβησης που προαναφέραμε, μεγάλη βοήθεια προσφέρουν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια ο παλιός υδατοσφαιριστής και τωρινός Λιμενάρχης κος Σακιριανός Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Γ.Ο. Μεσολογγίου κος Βισβίκης Διονύσης, επίσης παλιός κολυμβητής και υδατοσφαιριστής.
  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  ο Γ.Ο. Μεσολογγίου  τίμησε  τον προπονητή κολύμβησης Νικολόπουλο Ερωτόκριτο για την πολυετή προσφορά του στην Κολύμβηση και Υδατοσφαίριση του Μεσολογγίου και για την τωρινή βοήθειά του στην δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας κολύμβησης Γ.Ο.Μ.  απονέμοντάς του τιμητική  πλακέτα.  Αναμνηστική πλακέτα επίσης απονεμήθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος «Z PLAZ», Νικόλαο Κοντογιώργο, για την δωρεάν παραχώρηση της πισίνας για την λειτουργία της Ακαδημίας. Ακόμη, ο Γ.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου για την ευγενική του χορηγία στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Τελειώνοντας ο Γ.Ο.Μ. ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς που δυο χρόνια τώρα εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην κολυμβητική ακαδημία του και δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθειά του για καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα την χρονιά που έρχεται.  

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ο.Μ.