«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει το Νομοσχέδιο για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους  και το λαό της περιοχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων , με το οποίο , στο όνομα της διαφάνειας, προωθεί το «φακέλωμα» του λαού που ενισχύει  ένα κόμμα  από το υστέρημά του.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης  δεν έχει σα στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά...
αντίθετα νομιμοποιεί και θεσμοθετεί τη συναλλαγή των κομμάτων και  των βουλευτών με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται πλέον και επίσημα  αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα ανεπίσημα, η χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών από επιχειρήσεις , θεσπίζοντας μάλιστα  και αφορολόγητο  γι’ αυτά τα ποσά. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να νομιμοποιηθεί κάτι  που είναι καταδικασμένο  στη συνείδηση  του λαού , δηλαδή  συναλλαγές κομμάτων με μεγάλα συμφέροντα , επιχειρούν την εξοικείωση του λαού με τέτοιες  πρακτικές.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι να περιορίσει τη δυνατότητα κομμάτων που στηρίζονται  οικονομικά από το λαό  να απευθύνονται  σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη  και λειτουργία.
Περαιτέρω στόχευση του νομοσχεδίου είναι ο περιορισμός  της πολιτικής δράσης  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική,  που αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής , για την καταστολή των αγώνων  του εργατικού λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης  των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος  της απεργίας .
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς  και απαιτεί από την κυβέρνηση  την άμεση απόσυρσή του  και καλεί τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.
Επίσης καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής  να μη  νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους  αυτό το νομοσχέδιο  που οδηγεί  στο φακέλωμα  όλων  όσοι  ενισχύουν οικονομικά  ένα κόμμα  , να είναι σε επαγρύπνηση  και να εντείνουν τη δράση τους  μέσα από τα ταξικά σωματεία τους , για να μην περάσουν οι αντιδραστικές- αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.  
Το Δ.Σ.