«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας
Δράστης ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, πέντε διαρρήξεις σε οικίες, οι οποίες είχαν συμβεί στην Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και ενός συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού, προέκυψε ότι ο 35χρονος μαζί με συνεργό του, από τις 11-10-2013 μέχρι και 17-10-2013, είχαν διαπράξει τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες, στην Μπαμπίνη.
Ειδικότερα...
οι δράστες δρούσαν νυχτερινές ώρες, όπου παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρουχισμό και ηλεκτρικά είδη, με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στις 3.650 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Συνελήφθη ημεδαπός για πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας στο Αίγιο
Συνελήφθη, χθες (24-9-2014) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας, 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, χθες (24-9-2014) το μεσημέρι, στο Αίγιο, ο 47χρονος, είχε θέσει σε λειτουργία ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και το κυκλοφορούσε κάνοντας χρήση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας με αριθμό κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στις γνήσιες πινακίδες.
Από την προανάκριση προέκυψε, ότι είχε καταθέσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του ιδιωτικής χρήσης φορτηγού αυτοκινήτου του, από το έτος 2007 στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ οι πλαστές πινακίδες κατασχέθηκαν.
Συνελήφθησαν δυο Ρομά για κλοπή στον Πύργο
Συνελήφθησαν, χθες (24-9-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δύο ημεδαπές, γυναίκες, Ρομά, ηλικίας 18 και 15 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (24-9-2014) το απόγευμα, στον Πύργο, οι δράστιδες εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών και αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, τη στιγμή που ψώνιζε, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι οποίοι μετέβησαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τις δράστιδες.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ το πορτοφόλι και το χρηματικό ποσό αποδόθηκε από τις δράστιδες στην παθούσα.