«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν πέντε όπλα και φυσίγγια
Συνελήφθη, χθες (11-9-2014) το πρωί, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, πλημμελή φύλαξη και τροποποίηση οπλισμού.
Ειδικότερα...
χθες (11-9-2014) το πρωί, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας πληροφορίες, μετέβησαν στην οικία του 48χρονου, και πραγματοποίησαν έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρία (3) κυνηγετικά όπλα, από τα οποία είχε τροποποιήσει τα δύο, ενώ δεν τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις φύλαξης για το τρίτο.
  • ένα (1) περίστροφο, για το οποίο δεν είχε άδεια κατοχής.
  • ένα (1) πιστόλι κρότου.
  • δώδεκα (12) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και δεκατέσσερα (14) πυροβόλων όπλων.
  • ένα (1) λέιζερ, εξάρτημα κάνης όπλου.
  • ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Συνελήφθη ημεδαπός στην Αμαλιάδα για καλλιέργεια κάνναβης
Εκριζώθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (12-9-2014) το απόγευμα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 52 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (12-9-2014) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 52χρονου στην Αμαλιάδα, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φυτό κάνναβης ύψους 168 εκατοστών και 50 γραμμάρια κάνναβης.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροτική περιοχή της Αμαλιάδας, σε αγρόκτημα του 52χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα τέσσερα φυτά κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, με ύψος πάνω από 220 εκατοστά.
Ο δράστης καλλιεργούσε τα φυτά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος καλυπτόταν από πυκνή βλάστηση και παρείχε φυσική κάλυψη.
Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ όλα τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν.


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί Ρομά στον Πύργο για κλοπές
Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθησαν, χθες (12-9-2014) το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρείς ημεδαποί, άνδρες, Ρομά, ηλικίας 40,31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, χθες (12-9-2014) το μεσημέρι, στα Μακρίσια Ηλείας οι τρεις δράστες παραβίασαν το παράθυρο οικίας ημεδαπής, εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας και αφού ερεύνησαν τον χώρο αποχώρησαν.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας πραγματοποίησαν άμεσες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στην Αλφειούσα Ηλείας και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των κλοπών.
Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα περιπτώσεις κλοπών, που είχαν διαπράξει οι δράστες από κοινού, από τις 28/6/2014 μέχρι και 9/9/2014 σε Σπιάτζα, Κατάκολο και Καβούρι Ηλείας, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.775 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πέντε ρολόγια και χρυσαφικά.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στην Πάτρα
Την ερχόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα (15-9-2014) μέχρι και την Παρασκευή (19-9-2014), από αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε μαθητές Λυκείων της Πάτρας, συλλόγους, δήμους και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (Κ.Ε.ΤΧ), με αντικείμενο την οδική ασφάλεια.
Η ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα διαλέξεων είναι το εξής:
  •  15/9/2014 ώρα 09:00 στο 11ο Λύκειο Πατρών. · 15/9/2014 ώρα 11:00 στο 6ο Λύκειο Πατρών. · 16/9/2014 ώρα 09:00 στο Γενικό Λύκειο Παραλίας. · 16/9/2014 ώρα 11:00 στο 8ο Λύκειο Πατρών. · 17/9/2014 ώρα 19:00 στο Περιβαντολογικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Αγίας Ειρήνης- Ριγανόκαμπος Πατρών». · 18/9/2014 ώρα 11:00 στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας (σε αίθουσα του Γυμνασίου Κ. Αχαΐας). · 19/9/2014 ώρα 09:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας Πατρών.
    Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή και εκβίαση στην Πάτρα
    Συνελήφθησαν, χθες (12-9-2014) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εκβίαση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή.
    Ειδικότερα, προχθές (11-9-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 800 ευρώ.
    Χθες (12-9-2014) οι δράστες επικοινώνησαν με τον παθόντα και του απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προκειμένου να του παραδώσουν το κινητό, προτρέποντας τον να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Πάτρα.
    Ο παθόντας μετέβη στο προκαθορισμένο ραντεβού και παρέδωσε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
    Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνέλαβαν τους δράστες , στην κατοχή των οποίων βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσι, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, τα οποία κατασχέθηκαν.
    Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον παθόντα.
    Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για απάτες
    Είχε διαπράξει τουλάχιστον άλλες 18 απάτες σε όλη τη Χώρα
    Συνελήφθη, χθες (11-9-2014) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 55 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τέλεση απάτης κατ΄επάγγελμα.
    Ειδικότερα, χθες (11-9-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα ο 55χρονος προσποιούμενος επιχειρηματία και με το πρόσχημα της ανάγκης για άμεση αγορά φαρμάκων, εξαπάτησε ένα 31χρονο ημεδαπό και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, το οποίο δεν του επέστρεψε.
    Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη του 55χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Πάτρα, χθες (11-09-2014) το βράδυ και συνελήφθη.
    Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 55χρονο, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και αποδόθηκε στον παθόντα.
    Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 55χρονος έχει διαπράξει άλλες 18 απάτες σε περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κυκλάδων, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κοζάνης, Αγρινίου και έχουν σχηματιστεί σε βάρος του ισάριθμες δικογραφίες, ενώ είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 25.350 ευρώ.
    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
    Τριήμερο αστυνομικών επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα
    Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Ακαρνανία , Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλία
    Ελέχθησαν πάνω από 1450 άτομα και συνελήφθησαν 53 άτομα
    Βεβαιώθηκαν 398 τροχονομικές παραβάσεις
    Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο (9,10 και 11-9-2014), τέσσερις στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Ακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλίας.
    Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλίας
    Πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας από αστυνομικούς των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας:
    Ελέγχθηκαν: τριακόσια είκοσι ένα (321) άτομα και διακόσια ογδόντα εννέα (289) οχήματα.
    Προσήχθησαν: είκοσι οχτώ (28) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
    Συνελήφθησαν: οχτώ (8) άτομα, από τα οποία:
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένας μεταλλικός τρίφτης.
  • τέσσερις (4) ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις.
  • δύο (2) ημεδαποί για καταδιωκτικά έγγραφα.
  • ένας (1) αλλοδαπός, που διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Βεβαιώθηκαν:
  • Ενενήντα μία (91) τροχονομικές παραβάσεις.
  • Επτά (7) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατασχέθηκαν:
  • 109,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
  • 1 ζυγαριά ακριβείας.
  • 1 μεταλλικός τρίφτης.
  • 5 νάιλον συσκευασίες.
  • Πληθώρα χρησιμοποιημένων νάιλον συσκευασιών, που περιείχαν κάνναβη.
  • 1 κινητό τηλέφωνο.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αχαΐα, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας:
Ελέχθησαν: επτακόσια ενενήντα επτά (797) άτομα και επτακόσια εβδομήντα έξι (776) οχήματα.
Προσήχθησαν: εκατόν σαράντα δύο (142) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες
Συνελήφθησαν: σαράντα (40) άτομα, από τα οποία:
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου τέσσερις (4) αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας , παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και του νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Σε έρευνα στην οικία τους στο Αίγιο, κατασχέθηκε πάνω από ένα (1) κιλό αδασμολόγητος καπνός και περίπου 450 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.
  • Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
  • Δώδεκα (12) ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις.
  • Τρείς (3) ημεδαποί για στέρηση αδείας ικανότητας οδηγήσεως.
  • Δύο (2) ημεδαποί για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.
  • Δύο (2) ημεδαποί για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός για παράνομη παραμονή και εργασία.
  • Ένας (1) ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.
Βεβαίωθηκαν:
  • Πενήντα εννέα (59) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • διακόσιες τριάντα δύο (232) τροχονομικές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν:
  • τετρακόσιοι σαράντα επτά (447) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.
  • χίλια εκατόν εξήντα τέσσερα (1.164) γραμμάρια, χύμα αδασμολόγητου καπνού.
  • δεκατέσσερα (14) πακέτα τσιγάρων, άνευ σχετικής φορολογικής σημάνσεως (αδασμολόγητα).
  • το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) εβδομήντα ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.
  • ηρωίνη 1,3 γραμμαρίων.
  • δεκατέσσερα (14) προϊόντα παραεμπορίου.
Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας:
Ελέχθησαν: εκατόν εβδομήντα (170) άτομα και εκατόν δέκα οχτώ (118) οχήματα.
Προσήχθησαν: είκοσι τέσσερα (24) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: τρία (3) άτομα, από τα οποία:
  • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών,
  • Μία (1) ημεδαπή για καταδικαστική απόφαση
  • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας Περιβάλλοντος
Βεβαιώθηκαν:
  • Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.
  • σαράντα δύο (42) τροχονομικές παραβάσεις.
Τέλος, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλία στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας:
Ελέχθησαν: εκατόν ογδόντα έξι (186) άτομα και εκατόν τριάντα οχτώ (138) οχήματα.
Προσήχθησαν: δέκα (10) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Βεβαιώθηκαν:
  • εννέα (9) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • τριάντα τρείς (33) τροχονομικές παραβάσεις.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αύριο τροχονόμοι, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη Χώρα
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2014), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη Χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Για όσους επιθυμούν λήψη πλάνων ή φωτογραφιών, ενδεικτικά, στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα διανεμηθούν, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα:
  • Πάτρα, οδός Πανεπιστημίου 141, 34 δημοτικό σχολείο Πατρών έναντι Τροχαίας Πατρών,
  • Αίγιο, 1ο δημοτικό σχολείο οδός Κολοκοτρώνη 23,
    3ο δημοτικό σχολείο οδός Στράβωνος 28 και
    στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,
  • Πύργος, 2ο δημοτικό σχολείο οδός 28ης Οκτωβρίου 51,
    4ο δημοτικό σχολείο οδός Ρήγα Φεραίου,
    6ο δημοτικό σχολείο πάροδος Αγίου Γεωργίου
  • Αγρίνιο, 2ο, δημοτικό σχολείο οδός Τέρμα Δορυμάχου,
    3ο δημοτικό σχολείο οδός Θυσίας 14,
  • Μεσολόγγι, 2ο δημοτικό σχολείο οδός Κύπρου 80 και
    4ο δημοτικό σχολείο
    .