«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν 32 αλλοδαποί στο Βαλτί Αιτωλοακαρνανίας
Επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα
Συνελήφθησαν, χθες (20-9-2014) το πρωί, στο Βαλτί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 32 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη έξοδο από τη Χώρα.
Πιο συγκεκριμένα...
χθες (20-9-2014) το πρωί , οι αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν στο Βαλτί Αστακού προκειμένου να τους παραλάβει σκάφος και να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ο οποίος απείχε από την ποινική δίωξη.
Από τους 32 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας που συνελήφθησαν:
  • (23) αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα για οικειοθελή αναχώρηση από τη Χώρα,
  • (9) κρατούνται προκειμένου να απελαθούν από τη Χώρα.
Επίσης, φιλοξενούνται προσωρινά, τρεις ανήλικοι υπήκοοι Συρίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου που συνοδευόταν από συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν συλληφθεί και κρατούνται.
Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές στον Πύργο
Συνελήφθη ένας ανήλικος Ρομά, ενώ αναζητούνται τέσσερις ανήλικοι συνεργοί του
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μια ληστεία
Συνελήφθη, χθες (21-9-2014) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός, Ρομά, ηλικίας 16 ετών, ενώ αναζητούνται τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 15,13,13 και 9 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία κατά συναυτουργία.
Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ηλικίας 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, προχθές (19-9-2014) το μεσημέρι, στον Πύργο, ο 16χρονος μαζί με τον 13χρονο συνεργό του, άνοιξαν τη θύρα ακινητοποιημένου αυτοκινήτου προ του ερυθρού σηματοδότη, που οδηγούσε ημεδαπή, και αφαίρεσαν από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι πέντε δράστες από κοινού, σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τέλεσαν από τις 13/9/2014 μέχρι και τις 19/9/2014, σε Λαστέικα, Βούναργο και Πύργο Ηλείας άλλες τρείς κλοπές και στις 8/9/2014, στον Πύργο ληστεία σε ηλικιωμένο ημεδαπό.
Το συνολικό ποσό που είχαν αφαιρέσει οι δράστες ανέρχεται στις 3.780 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα οδικής ασφάλειας στην Αχαΐα
Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε σχολεία του Πύργου με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας
Ολοκληρώθηκε προχθές (19.09.2014) η εβδομάδα οδικής ασφάλειας , που υλοποιήθηκε με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σε σχολεία και συλλόγους της Αχαΐας.
Οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από το Διοικητή και Αξιωματικό του Τμήματος Τροχαίας Πατρών με την προβολή βιντεοληπτικού υλικού από πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή μας αλλά και από άλλες περιοχές.
Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις επιπτώσεις του τροχαίου ατυχήματος στη ζωή των θυμάτων, των συγγενών αλλά και των υπαίτιων οδηγών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προσωπικές εμπειρίες μετά από τροχαία ατυχήματα, αλλά και να αναφερθούν σε τοπικά προβλήματα τροχονομικής αστυνόμευσης.
Παράλληλα την προσεχή εβδομάδα από τη Δευτέρα (22-9-2014) μέχρι και την Παρασκευή (26-9-2014), σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις, με θέμα την οδική ασφάλεια, σε μαθητές σχολείων του Πύργου και στο Στρατόπεδο Πύργου - Σχολή Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών από αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου.
Στις ενημερωτικές δράσεις (22,23 και 26/9) θα συμμετέχουν και οι δύο ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου θα αναπτύξουν την μετατραυματική διαταραχή άγχους στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα διαλέξεων είναι το εξής:
1. 22-09-2014 και ώρα 10:00 π.μ. Γυμνάσια Πύργου
2. 23-09-2014 και ώρα 10:00 π.μ. Λύκεια Πύργου
3. 24-09-2014 και ώρα 09:00 π.μ. Δημοτικά Πύργου
4. 25-09-2014 και ώρα 10:00 π.μ Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.
5. 26/09/2014 και ώρα 10:00 π.μ.1ο Ε.Π.Α.Λ Πύργου
Η ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.
Κατασχέθηκαν συνολικά (55) δενδρύλλια
Εντοπίστηκε, χθες (20-9-2014) το πρωί, στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, φυτεία καλλιέργειας κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά (55) δενδρύλλια .
Για την υπόθεση αυτή αναζητείται ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν χθες (20-9-2014), το πρωί τον 24χρονο να εισέρχεται στο χώρο της φυτείας με σκοπό την περιποίηση των φυτών.
Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας στη φυτεία ένα ζευγάρι γάντια που φορούσε και μια αλυσίδα χειρός, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη φυτεία, η οποία ήταν σε βουνοπλαγιά δάσους, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιέργειας ναρκωτικών, στον οποίο υπήρχε φυσική κάλυψη από δέντρα.
Στη φυτεία ο δράστης καλλιεργούσε 51 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 150 έως και 250 εκατοστά, ενώ βρέθηκαν και 4 κομμένα, αποξηραμένα δενδρύλλια.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πλαστικά γάντια χειρός όμοια με αυτά που εγκατέλειψε ο δράστης στο χώρο της καλλιέργειας,
  • ένα κινητό τηλέφωνο,
  • ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ, και προσωπικά του έγγραφα,
  • δυο αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (7,5) γραμμάρια κάνναβης.
Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 24χρονου δράστη συνεχίζονται.
*
Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά λαθραίου καπνού στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου
Κατασχέθηκαν πάνω από 146 κιλά αφορολόγητου καπνού
Οι δασμοί αγγίζουν τις 30.000 ευρώ
Συνελήφθησαν σήμερα (20-9-2014), το πρωί, στο 23ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 60 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, σήμερα (20-9-2014) το πρωί, στο 23ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνά τους, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 42χρονος και επέβαινε ο 60χρονος, όπου βρήκαν 292 νάιλον συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 146.660 γραμμαρίων.
Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν σκοπό να μεταφέρουν στην Αθήνα, τον λαθραίο καπνό.
Η ποσότητα του λαθραίου καπνού και το όχημα των δραστών κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ένα τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα ανέρχονται στις 28.905,51 ευρώ .
*
Παρουσίαση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος αυτοκινητιστών-οδηγών ταξί σε διαφορές περιοχές της Επικρατείας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (34) ατόμων και συνελήφθησαν (7) μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός αυτής

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (66) περιπτώσεις απάτης, (21) σε περιοχές της Αττικής και (45) σε διάφορες επαρχιακές και νησιωτικές πόλεις

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ


Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφερε να τερματίσει την εξακολουθητική δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων απάτης, σε βάρος αυτοκινητιστών -οδηγών ταξί, σε διαφορές περιοχές της Επικρατείας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη επτά (7) μελών της - μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της – επετεύχθη μετά από αναλυτική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ακόμα (27) ατόμων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στις 17-09-2014, σε περιοχές της Χαλκίδας της Εύβοιας, του Καλάμου, της Μαγούλας, του Περάματος και του Κορωπίου Αττικής, τα προαναφερθέντα επτά (7) μέλη της οργάνωσης, όλοι ημεδαποί, εκ των οποίων τρεις (3) γυναίκες, ηλικίας 39, 49 και 24 ετών και τέσσερις (4) άνδρες, ηλικίας 66, 48, 33 και 47 ετών.



Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται ακόμα (27) άτομα, εκ των οποίων οι (22) είναι ημεδαποί, ηλικίας από 28 μέχρι 84 ετών και οι υπόλοιποι (5) αλλοδαποί, ηλικίας από 28 έως και 47 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά εξήντα έξι (66) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες είκοσι μία (21) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σαράντα πέντε (45) σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, που καλύπτουν όλο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο.

Συγκεκριμένα, η δράση τους προσδιορίζεται προανακριτικά στην Κέρκυρα, την Μυτιλήνη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κοζάνη, την Ηγουμενίτσα, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαλαμίνα, τη Μύρινα Λήμνου, το Λιτόχωρο Πιερίας, την Πάτρα, το Κρανίδι, τη Θάσο, τη Βόνιτσα, τη Νιγρίτα Σερρών, τα Τρίκαλα, την Παραλία Άστρους, τη Κατερίνη, στη Μήλο, το Κοπανάκι Μεσσηνίας, τη Ραψάνη, την Πτολεμαϊδα, τη Σκύδρα, το Αμύνταιο, τον Εύδηλο Ικαρίας, την Κάλυμνο, την Παλική Κεφαλληνίας, την Προσοτσάνη Δράμας, τα Γρεβενά, τις Φέρρες, το Δροσάτο Κιλκίς, το Σιδηρόκαστρο Σερρών και την Αστυπάλαια.

Το συνολικό ποσό που η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, με κυρίαρχο στοιχείο την εξαπάτηση πολιτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα, οι διευθύνσεις διαμονής τους, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και οι χώροι των συναντήσεών τους.




Επιπλέον, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της ομάδας, διακριβώθηκαν οι διασυνδέσεις τους, τόσο στην Αττική, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), ο οποίος ενέχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτοκινητιστές -οδηγούς ταξί, τους οποίους εντόπιζαν είτε απευθείας, είτε μέσω διαφόρων φορέων, σε ολόκληρη την επικράτεια και συστήνονταν σαν άτομα επιφανούς κοινωνικής θέσης (όπως υπάλληλοι υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συγκοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, ιατροί, πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων κ.λπ.)

Παρουσιαζόμενοι με τις ιδιότητες αυτές, ανέφεραν στους παθόντες ότι επιθυμούν να μισθώσουν τα σχήματά τους για τη μετακίνηση δήθεν επίσημων προσώπων ή Αξιωματούχων, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε διάφορα μέρη, όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες ή/και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα για να τους δελεάσουν ζητούσαν αποκλειστική συνεργασία, με ιδιαίτερα ικανοποιητική αμοιβή, που ανέρχονταν σε (300) ευρώ κάθε ημέρα απασχόλησης, δηλαδή συνολικά στο χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, περίπου για ένα μήνα.

Ωστόσο, για να προχωρήσουν στη συνεργασία αυτή, ζητούσαν από τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 1.800 ευρώ, με το πρόσχημα της εγγύησης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας.
   
Ως προς τους ρόλους και τη σχέση των μελών της ομάδας, προέκυψε ότι αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 66χρονος, ενώ ο 48χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει την τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες. Παράλληλα, ο 66χρονος και η 39χρονη προσέγγιζαν τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι ή επαίτες και τους έπειθαν να γίνονται οι παραπάνω καταθέσεις σε δικούς τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, έναντι αμοιβής. Τους μετέφεραν μάλιστα και σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Χαλκίδας, του Λουτρακίου και των Μεγάρων, προκειμένου να προβαίνουν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών.

Από τις συνολικά 66 περιπτώσεις απάτης που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, επισημαίνονται ενδεικτικά οι εξής:

·        Στις 03-02-2014, στην Κέρκυρα, ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ραδιοταξί, και αφού του συστήθηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, τον έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για μίσθωση του ταξί του για την μεταφορά μελών επιτροπής της Ε.Ε., το χρηματικό ποσό των -1.500,00- €, σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου της 49χρονης συλληφθείσας.

·        Στις 13-02-2014, στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, ένας εκ των δραστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο οδηγούς ταξί και αφού τους συστήθηκε ως πρέσβης, τους έπεισε και κατέθεσαν ως εγγύηση για την μίσθωση των Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων τους, για την μεταφορά αυτού και των συνοδών του, το χρηματικό ποσό των -1.800,00- € έκαστος, δηλαδή συνολικά -3.600,00- €, σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου της 24χρονης συλληφθείσας.

·        Στις 19-02-2014, στον Βόλο Μαγνησίας, ένας από τους δράστες, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με οδηγό ταξί, και αφού του συστήθηκε ως Πρόξενος του Υπουργείου Εξωτερικών, τον έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για την μίσθωση του οχήματός του, για την μεταφορά μελών προξενείων της Ολλανδίας και της Γερμανίας, το χρηματικό ποσό των -1.800,00- €, σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου της 24χρονης συλληφθείσας.

·        Στις 28-05-2014, στην Νιγρίτα Σερρών, ένας από τους δράστες, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με οδηγό ταξί, και αφού του συστήθηκε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για την μίσθωση του ταξί του, για την μεταφορά καθηγητών πανεπιστημίων, το ποσό των -1.800,00- € σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου 28χρονης κατηγορουμένης.

·        Στις 05-06-2014, στην Κατερίνη Πιερίας, ένας εκ των δραστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με αυτοκινητιστή, και αφού της συστήθηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, την έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για την μίσθωση των Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων της, για την μεταφορά έξι υπαλλήλων του Υπουργείου, το ποσό των -1.800,00- € σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου 64χρονου κατηγορουμένου.

·        Στις 26-06-2014, στον Γέρακα Αττικής, ένας εκ των δραστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο αυτοκινητιστές – οδηγούς ταξί, και αφού τους συστήθηκε ως Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους έπεισε να καταθέσουν ως εγγύηση για την μίσθωση του Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου - ταξί τους, για την μεταφορά Ελληνο-αμερικανών ιερέων, το χρηματικό ποσό των -1.800,00- € έκαστος, δηλαδή συνολικά -3.600,00- €, σε τραπεζικό λογαριασμό με στοιχεία κατόχου 31χρονης κατηγορουμένης.

·        Στις 22-07-2014, στο Ελληνικό Αττικής, ένας εκ των κατηγορουμένων, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με οδηγό ταξί, και αφού του συστήθηκε ως καθηγητής ιατρικής, υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, τον έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για την μίσθωση του οχήματός του, για την μεταφορά γιατρών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, το ποσό των -1.800,00- € σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου 63χρονης κατηγορουμένης.

Στην κατοχή και σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 66χρονου, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διαφυγής των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων, ημερολόγια και έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις, ιδίως με αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και επίθετα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορουμένους στις επικοινωνίες τους με τους παθόντες.

Επιπλέον βρέθηκαν κάρτες SIM και πακέτα συνδέσεων διαφόρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, βιβλιάρια και κάρτες αναλήψεων διαφόρων τραπεζών με τα ονόματα των κατηγορουμένων, αποδείξεις καταθέσεων σε τράπεζες, αποδείξεις συναλλαγών μέσω Α.Τ.Μ., καθώς και χρηματικά ποσά.

Επισημαίνεται ότι στην κατοχή του 48χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, στην οποία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διακριβώθηκε η ενεργοποίηση τριών τηλεφωνικών συνδέσεων, που χρησιμοποιούσε για την τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες. Την συγκεκριμένη συσκευή, ο 48χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει στη θάλασσα, κατά τη στιγμή της σύλληψής του σε παραλία του Καλάμου, επιδιώκοντας προφανώς να αποκρύψει ενδεχόμενα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Επίσης στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν φωτοαντίγραφα διαβατηρίων αλλοδαπών και σωρεία επαγγελματικών καρτών υπαλλήλων τραπεζών και εταιρειών ταξί.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες της 18-09-2014 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παράπεμψε στον 7ο Τακτικό Ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγούνται σήμερα (22-09-2014).

Η έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα, να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού και να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Εντατικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία πραγματοποίησαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλη την επικράτεια

Την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (11/9) πραγματοποιήθηκαν 1.377 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις

Το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου, ελέγχθηκαν συνολικά 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 253 παραβάσεις

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στα φθαρμένα ελαστικά, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, προγραμμάτισε και υλοποίησε εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας, που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, κατά το διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις, ως εξής:

Φθαρμένα Ελαστικά
16
Παραβίαση ορίου ταχύτητας
16
Μη χρήση ζωνών ασφαλείας
14
Βιβλίο ρεπό
11
Ταχογράφος
      15
Έλλειψη φαρμακείου
9
Έλλειψη πυροσβεστήρα
9
Μη αναγραφή ορίων ταχύτητας
6
Στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης
5
Έλλειψη ζωνών ασφαλείας
4
Παραβίαση σημάνσεων
4
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου
3
Κίνηση σε μονόδρομο
2
Έλλειψη συνοδού
2
Μεταφορά Υπεράριθμων μαθητών
1
Κίνηση σε αντίθετο ρεύμα
1
Λοιπές παραβάσεις
135

Ειδικότερα, κατά την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής περιόδου (11/9), πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.377 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 128 παραβάσεις, ως εξής:

Παραβίαση ορίου ταχύτητας
9
Ταχογράφος
9
Βιβλίο ρεπό
7
Φθαρμένα Ελαστικά
6
Μη χρήση ζωνών ασφαλείας
6
Έλλειψη φαρμακείου
4
Έλλειψη πυροσβεστήρα
4
Μη αναγραφή ορίων ταχύτητας
4
Στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης
4
Έλλειψη ζωνών ασφαλείας
3
Κίνηση σε μονόδρομο
2
Έλλειψη συνοδού
2
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου
1
Μεταφορά Υπεράριθμων μαθητών
1
Λοιπές παραβάσεις
66

Σημειώνεται ότι, για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων :

·         τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα,

·         την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία,



·         την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους,

·         την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.