«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπή για καταδικαστικές αποφάσεις στην Πάτρα
Συνελήφθη, χθες (22-9-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια ημεδαπή, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος της οποίας είχαν εκδοθεί τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείων Πατρών.
Ειδικότερα....
οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, και είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 70 μηνών.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για οπλοκατοχή και ναρκωτικά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Επιχείρησαν να εισάγουν γκλοπ και κάνναβη στο γήπεδο
Συνελήφθησαν, χθες (23-9-2014) το βράδυ, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και του Έ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 17 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση της νομοθεσίας περί βίας στα γήπεδα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Έ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, κατά τον σωματικό έλεγχο που πραγματοποιούσαν σε φιλάθλους που εισερχόταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των ομάδων, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, συνέλαβαν τον 17χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε παράνομα ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ 50 εκατοστών.
Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, κατά τον σωματικό έλεγχο που πραγματοποιούσαν σε φιλάθλους που εισερχόταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, συνέλαβαν τον 24χρονο διότι κατείχε (6,6) γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το γκλοπ και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Συνελήφθη ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις στην Πάτρα
Είχε καταδικαστεί σε δύο 2 έτη φυλάκιση
Συνελήφθη, χθες (23-9-2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 49 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκιση.
Ειδικότερα, η απόφαση αφορούσε παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.
Συνελήφθη ανήλικος για κλοπή στον Πύργο
Είναι μέλος σπείρας ανηλίκων που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία
Συμμετείχε σε άλλες τέσσερις κλοπές και μια ληστεία
Συνελήφθη, χθες (23-9-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ανήλικος Ρομά, ηλικίας 13 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 15 και 9 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (23-9-2014) το μεσημέρι, στον Πύργο, ο 13χρονος μαζί με τους συνεργούς του, άνοιξαν τη θύρα ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, προ του ερυθρού σηματοδότη, που οδηγούσε ημεδαπή, και αφαίρεσαν την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας για τον εντοπισμό των δραστών. Λίγη ώρα αργότερα, στον Πύργο, εντοπίστηκε ο 13χρονος και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 13χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και η τσάντα της παθούσας.
Επίσης , από τον έλεγχο στοιχείων του 13χρονου προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και αναζητούνταν.
Υπενθυμίζεται, ότι οι τρείς δράστες είναι μέλη σπείρας ανηλίκων, η οποία είχε εξαρθρωθεί στις 20/9/2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, και έχουν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές σε Βούναργο, Λαστέικα και Πύργο Ηλείας καθώς και μία ληστεία σε ηλικιωμένο στον Πύργο.
Ο 13χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και η τσάντα αποδόθηκαν στην παθούσα.