«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την εξοντωτική φορολογία στα λαϊκά στρώματα 
«Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται, για να πληρώνει το 25 έως 30% του εισοδήματος. Διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά κι αν υπολογίσεις το κόστος της ΔΕΗ, το κόστος του πετρελαίου και όλο το κόστος της ζωής σε σχέση με την μείωση των μισθών, δεν μπορείς να πληρώνεις σε δόση ούτε το 25 ή 30% του μισθού που έχεις. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα και άνεργοι πληρώνουν εφορία γιατί έχουν...
ένα σπίτι. Μα  ο άνεργος δεν μπορεί να φάει το σπίτι του, επομένως δεν μπορεί να το κάνει φαγητό το σπίτι. Θεωρούμε λοιπόν ότι και με αυτές τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει δεν μπορεί να καταβληθεί ούτε με αυτό τον τρόπο.
Άρα αυτή τη στιγμή θα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα θεωρείται φοροφυγάς και επομένως χρειάζεται υπεράσπιση να μην του κάνουν κατασχέσεις και αναμφισβήτητα χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που με αυτή την κυβέρνηση που έχουμε και με αυτή τη σύνθεση της βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό. Ωστόσο, πρέπει να διεκδικήσουμε φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων και των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που είναι πολύ υψηλά π.χ πάνω από 50.000 ευρώ, πάνω από 40.000 ευρώ, πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά και τα κέρδη των επιχειρήσεων. 
Δεν γίνεται διαφορετικά. 
Ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο».