«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

 Εκδήλωση-συζήτηση

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΗ, 7:30 μμ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ (Θέατρο Οικονομίδη)
Το λαϊκό-εργατικό κίνημα
αντιμέτωπο με το νέο γύρο επίθεσης
ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!
Διοργάνωση
ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
H εκλογική ανάπαυλα της κούφιας παροχολογίας και των δημαγωγικών υποσχέσεων για την υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα τελείωσε. Eπιστρέφουμε, ολοταχώς, στο γνωστό ασφυκτικό κλίμα του εκβιασμού «νέα, αγριότερα μέτρα ή άτακτη χρεοκοπία της χώρας» ο οποίος είναι διαρκής, με κλιμακούμενη ένταση...
Η πειθήνια εφαρμογή του αντιλαϊκού Mνημονίου από τη συγκυβέρνηση είναι δηλωμένη και  ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους προστάτες του ότι όχι μόνο αποδέχεται και θα διασφαλίσει, με αποφασιστικότητα, την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μνημονίων υποδούλωσης, αλλά και ότι θα την επιταχύνει, προαναγγέλλοντας έτσι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

H τρόικα και η «ομάδα κρούσης» με επικεφαλής τον X. Pάιχενμπαχ είναι, ήδη, εδώ, ενώ προετοιμάζεται και η μόνιμη εγκατάσταση, στην Eλλάδα, ενός επίτροπου - παντεπόπτη - ανθύπατου της EE. Συντεταγμένα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και η εγχώρια ολιγαρχία, οργανώνουν το επόμενο κύμα της επίθεσης.

Tα σκληρά ιμπεριαλιστικά τελεσίγραφα και τα ευθυγραμμισμένα εγχώρια αναμασήματα περί μνημονιακού μονόδρομου, ο εκβιασμός πως όχι μόνο οι ανειλημμένες δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιηθούν ταχύτατα, αλλά και όποια πρόσθετα «οικονομικά προγράμματα» απαιτηθούν, τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή και αντίθεση, διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στο λαό, από τη μία πλευρά, και τον ιμπεριαλισμό και την εγχώρια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, από την άλλη.

H κλιμακούμενη αντιλαϊκή έφοδος, η βάναυση προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας και η εθνική ταπείνωση, η καταπάτηση από τους ιμπεριαλιστές και η εκχώρηση από τους εγχώριους δουλόφρονες της εθνικής κυριαρχίας δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς απάντηση από τον ελληνικό λαό. Είναι αναπόφευκτο ότι νέοι λαϊκοί αγώνες θα αναπτυχθούν, ο λαός θα διεκδικήσει το δίκιο του και τα δικαιώματά του.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε και να προωθήσουμε την κατεύθυνση της ολόπλευρης (ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής) συγκρότησης των λαϊκών δυνάμεων. Επειδή μόνο σε τέτοια βάση μπορεί ο λαός να αντιμετωπίσει την επίθεση και την πολιτική του συστήματος. Επειδή μόνο έτσι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της αναμέτρησης που έτσι ή αλλιώς υπάρχει και εξελίσσεται καθημερινά, διαμορφώνοντας όρους και συσχετισμούς. Μια συγκρότηση που μπορεί να πραγματοποιείται μόνο μέσα στην πάλη, από την πάλη και με όρους πάλης. Μια συγκρότηση που θα ακουμπάει στα προβλήματα του λαού, θα στηρίζεται στο λαό και θα αναπτύσσεται και θα ισχυροποιείται στον αγώνα ενάντια στους εχθρούς του. Τη ντόπια κεφαλαιοκρατική ολιγαρχία και τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αποφασιστική σημασία σε μια τέτοια κατεύθυνση έχει η ανάδειξη, υπεράσπιση και διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Η προώθηση της κοινής δράσης πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες και η νεολαία και με στόχο την οικοδόμηση ενός ευρύτερου και μαχητικού μετώπου αντίστασης και πάλης.

Aμετάθετος στόχος για το μαζικό κίνημα η αναζωογόνηση και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του Mνημονίου. Ο αγώνας αυτός συνδέεται με ένα νήμα με την αναγκαιότητα της ανασύστασης, ανασυγκρότησης του εργατικού, επαναστατικού, κομμουνιστικού κινήματος ως όρου για τη νικηφόρο έκβαση της λαϊκής πάλης.