«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΣΥ για τους Χαλυβουργούς!


Π.Α.ΣΥ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για την επέμβαση των ΜΑΤ στους απεργούς Χαλυβουργούς στον Ασπρόπυργο.

   Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην «Χαλυβουργία Ελλάδος», προκειμένου να σπάσουν τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων Χαλυβουργών που κρατά εννιά μήνες.
   Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
   Το χτύπημα των απεργών Χαλυβουργών αποτελεί επίθεση στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων όπως και της αγροτιάς προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου τα αντιλαϊκά μέτρα και...
το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής του.
   Η αγωνιζόμενη αγροτιά δέχτηκε κατά καιρούς την άγρια επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών επειδή βγήκε στο δρόμο του αγώνα προκειμένου να υπερασπίσει τα δικαιώματά της.
Ξέρει από την ίδια της την πείρα τι σημαίνει εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη όταν ο αγώνας σου βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο , όπως σήμερα αυτό των Χαλυβουργών.
Όταν η αγροτιά βρέθηκε για μερόνυχτα στα οδοστρώματα των εθνικών οδών, στα μπλόκα του αγώνα και είχε απέναντί της τον κρατικό μηχανισμό, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, τους βιομήχανους, τον αστικό τύπο κ.λ.π. τα ταξικά συνδικάτα και το κίνημά τους στάθηκε έμπρακτα και κόντρα σε όλους τους άλλους δίπλα στους αγρότες κρατώντας αναμμένη τη σπίθα του αγώνα.
   Έτσι και τώρα η μικρομεσαία αγροτιά στηρίζει με όλα τα μέσα τον ηρωικό αγώνα των απεργών Χαλυβουργών έως τη νίκη.


27/7/2012                             Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ