«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ - ΜΑΣ- ΟΓΕ την Τρίτη 17 Ιούλη

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΩΠΟ – Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
            Την Τρίτη 17 Ιούλη μετά από πρόσκληση του Σ.Ε.Β. συναντιούνται η Γ.Σ.Ε.Ε., ο Σ.Ε.Β., η Ε.Σ.Ε.Ε., η ΓΕ.ΣΕ.ΒΕ σε έναν ακόμα “κοινωνικό διάλογο” για να συζητήσουν για τα “κοινά” προβλήματα της εργατικής τάξη και των εργοδοτών.
            Ένα ακόμα δηλαδή βήμα στην ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και στην υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στην ταξική συνεργασία...
Βάση αυτής της συζήτησης θα είναι η επαίσχυντη συμφωνία που είχαν κάνει τον Φλεβάρη του 12 όπου η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με πρόσχημα την διατήρηση του κατώτερου μισθού υιοθετούσε και στήριζε τις αξιώσεις των βιομηχάνων και μεγάλων επιχειρηματιών για μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, έκανε λόγο για “υγιή  επιχειρηματικότητα” κα.
            Το τι ακριβώς θα συζητήσουν το επιβεβαιώνει η στάση των ίδιων αυτών δυνάμεων στους κλάδους παραγωγής και των υπηρεσιών όπου συμφωνούν και έχουν υπογράψει κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και αφαίρεση άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων.
            Όλα κινούνται στην γραμμή των βιομηχάνων για μείωση του “μέσου κόστους εργασίας” με τις ευλογίες της ΓΣΕΕ και των παρατάξεων που συνθέτουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Κρύβουν ότι η ανατροπή των εργατικών κατακτήσεων δεν έχει τίποτα το προσωρινό.  Καμία εξουσιοδότηση δεν έχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και καμία θέληση των εργαζομένων δεν εκφράζει να υπογράψει συμφωνία που τσακίζει κατακτήσεις της εργατικής τάξης που κερδήθηκαν με αίμα.
            Κανένα δικαίωμα δεν έχει και καμία εξουσιοδότηση να αλυσοδένει την εργατική τάξη στις απαιτήσεις του κεφαλαίου ώστε να βγει αυτό από την κρίση του με τις όσο γίνεται λιγότερες απώλειες με την εργατική τάξη να οδηγείται στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
            Στον αντίποδα αυτού του μετώπου που μπολιάζει το συνδικαλιστικό κίνημα με το δηλητήριο της συνεργασίας των τάξεων, της κοινωνικής συνοχής και πάντα καταλήγει σε μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων θα γίνει σύσκεψη και συζήτηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.
            Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ που αποτελούν την βάση της  κοινής δράσης και της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροβιοτεχνών και εμπόρων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα που συνθλίβονται  κυριολεκτικά από την καπιταλιστική κρίση και την επίθεση των μονοπωλίων, που κινδυνεύει το δικαίωμά τους σ´ ένα ειρηνικό μέλλον από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας θα συζητήσουν για την ανάγκη της κοινής τους δράσης ενάντια στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
            Θα συζητήσουν στην βάση του κοινού τους πλαισίου που έχουν συμφωνήσει και που αποτελεί την ελπιδοφόρα προοπτική των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην συμφωνία και το μέτωπο των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ.
            Θα συζητήσουν αιτήματα που να προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων από την βάρβαρη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών μέσα και έξω από την βουλή.
            Η συζήτηση θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η συζήτηση των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων 17 Ιούλη στις 2 μ.μ. και τα αποτελέσματά της θα είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ποια πολιτική θα απαλλάξει την εργατική τάξη και τ´ άλλα λαϊκά στρώματα από την φτώχεια την εκμετάλλευση και την καταπίεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου.  Με τους εκμεταλλευτές και τους δυνάστες του λαού καμία συζήτηση.
            13 Ιούλη 2012
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ