«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αυτοί θέλουν …«κόψιμο»!


Μου είπε χτες (αναφερόμενο στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Πακιστανούς) κάπου στη στοά Παπαγιάννη (πεζόδρομος του Αγρινίου) ένα…
Καχεκτικό (σώμα και πνεύμα) απολίτιστο, μισάνθρωπο και παρανοϊκό υπανθρωπίδιο.  
Το πρόσωπό του, από ένα φευγαλέο βλέμμα που του έριξα γιατί δεν έχω διάθεση να δίνω σημασία σε τέτοια απανθρωπάκια, διέκρινα πως   φανέρωνε οργή, μίσος κι αιμοβορία!!!

Τι είχε προηγηθεί: Κατά τις 10 το πρωί, στα φανάρια της Αγίας Τριάδας Αγρινίου, διαπληκτίστηκε έντονα διερχόμενος οδηγός Ι.Χ. με Πακιστανό, που συχνάζει εκεί και καθαρίζει παρμπρίζ αυτοκινήτων. Οι κραυγές του οδηγού ξεσήκωσαν την περιοχή και...
τράβηξαν την προσοχή των παρευρισκόμενων στο σημείο. Η πιο πιθανή αιτία του συμβάντος, ίσως ήταν η απόπειρα του μετανάστη να «καθαρίσει» το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του διερχόμενου οδηγού. Δεν ήμουνα και σε κοντινή απόσταση ν’ αντιληφθώ το τι ακριβώς έγινε. Όπως όμως και να ’χουν τα πράγματα, δεν είναι συμπεριφορές αυτές. Ούτε αυτή καθ’ αυτή αιτία της φασαρίας ήταν η  «ανάρμοστη συμπεριφορά» του αλλοδαπού αλλά η υπερένταση που υπάρχει σ’ όλους μας, απ’ την αλλοπρόσαλλη και βάρβαρη κατάσταση που βιώνουμε τελευταία. Απ’ την άλλη πλευρά, η μικροενόχληση προκάλεσε τον οδηγό, αυτή τον μάρανε, αυτή φταίει που εξεμάνη η τα εξουσιαστικά, αδίστακτα αρπακτικά που του έκαναν το βίο αβίωτο και τη ζωή χωρίς ούτε καν μια φρούδα ελπίδα;    
Έληξε το επεισόδιο και μετά από ένα μισάωρο βρέθηκα στη Στοά Παπαγιάννη στο κέντρο του Αγρινίου και συνομιλούσα με κάποιον φίλο μου. Λέγαμε ότι λέγαμε και σε μια στιγμή πλησιάζει και χαιρετά τον συνομιλητή μου κάποιος... γνωστός του. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα κι αναφέρω το παραπάνω γεγονός με τον αλλοδαπό. Ο διερχόμενος άκουσε τι λέγαμε και πετάχτηκε αυθόρμητα να πει: Αυτοί θέλουν …«κόψιμο»! Σχεδόν τον αγνοήσαμε και συνεχίζαμε την συνομιλία μας. Αυτός επέμεινε επαναλαμβάνοντας τη φράση του. Κάνοντας και την χαρακτηριστική χειρονομία, κινώντας οριζόντια την ανοιχτή παλάμη του!
«Ωραία αντίληψη, ανθρωπιστική θέση»!! Άνθρωπος να δολοφονεί άνθρωπο!!!
...κι ήταν νέος άνθρωπος, κοντά στα τριάντα. 
Συνοφρυώθηκα …Ποιοι τον ρωτώ αυτοί που επιτίθενται στους αλλοδαπούς η οι αλλοδαποί; Οι αλλοδαποί μου απαντά με στόμφο! Άσε του λέω, αγνοώντας τον στη συνέχεια, εμείς να έχουμε άλλη φιλοσοφία!
Τούτη τη σύγχρονη πολιτικοκοινωνική παράνοια, ποιος μπορεί ψύχραιμα και με ποιόν τρόπο να την αντιπαλέψει;

Το μεταναστευτικό πρόβλημα να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν, όσοι άσκησαν αυτήν την οικονομική και κατ’ επέκταση μεταναστευτική πολιτική. Είναι υπόλογοι μαζί με τα μεγάλα αφεντικά τους, που λεηλατούν τους λαούς, που τους εξαθλιώνουν, που τους δολοφονούν, που δημιουργούν ατέλειωτα μεταναστευτικά καραβάνια! Υπόλογοι και συνένοχοι είναι ακόμα αυτοί που τους ψηφίζουν και τους ανέχονται!!
    
Σοκαρίστηκαν κάποιοι αναγνώστες μας, όταν σε προγενέστερο χρόνο και ανύποπτο, έγραψα πως «θα φεύγουν κεφάλια στον αέρα»! Επαληθεύτηκα απ’ τα συνεχιζόμενα τραγικά και οδυνηρά περιστατικά που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Δεν χρειάζονται ειδικές αναφορές, ας προσέξει κάποιος το «Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων» της Αστυνομίας και θα εξάγει τα συμπεράσματά του. Εξ’ άλλου όλοι λίγο πολύ ακούμε, βλέπουμε και μαθαίνουμε για την έξαρση της εγκληματικότητας.  

Είμαστε στην αρχή ακόμα, απερίγραπτων και αδιανόητων δραμάτων.  Εκεί και όπως οδεύομε, μ’ αναγκάζουν «τα σημεία των καιρών», να επιμένω στην εκτίμησή μου.
Φοβάμαι ότι θα επαληθεύομαι διαρκώς, αν δεν πάρει σύντομα, σοβαρά, αποφασιστικά και οργανωμένα ο ίδιος ο λαός μας και συγκεκριμένα το «υγειές κομμάτι του», την υπόθεση  της πολιτικής και κοινωνικής ανάτασης στα χέρια του.-

Δημήτρης Ντόκας