«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συλλήψεις δύο Ινδών για ναρκωτικά στο Νεοχώρι

Την 30-7-2012/17.30 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, κατόπιν ελεγχόμενης παράδοσης δέματος, το οποίο περιείχε (100) ναρκωτικά δισκία, προερχόμενο από Ινδία και προοριζόμενο για αλλοδαπό, υπήκοο Ινδίας, από αστυνομικούς της έναντι Υπηρεσίας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας. 


Συνεληφθησαν τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά στο Αντίρριο.
Συνελήφθησαν χθες (30-7-2012) το βράδυ, στο Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας  από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις ημεδαποί  άνδρες, ηλικίας 40, 25 και 24 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών...


Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν ο 40χρονος και ο 25χρονος ημεδαπός, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία ηρωίνης υνολικού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.

Στη συνεχεία συνέλαβαν τον 24χρονο καθότι προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τους δυο συλληφθέντες προκειμένου αγοράσει ποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Σύλληψη ημεδαπού στην Πάτρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν 81 φαρμακευτικά δισκία.

Συνελήφθη χθες (30-7-2012) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας ημεδαπός  άνδρας, ηλικίας 23 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 23χρονο,  βρήκαν στην κατοχή του 50 χάπια VULBEGAL και 31 χάπια HIPNOSEDON.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα φαρμακευτικά δισκία κατασχέθηκαν.


Εξιχνιάστηκε άλλη μια επίθεση σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα.
Συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός.

Συνελήφθη χθες (30-7-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 24 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 24χρονος πλησίασε μια 81χρονη πεζή ημεδαπή,  στην Πάτρα και με απότομη κίνηση της αφαίρεσε μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μετεβησαν άμεσα στη περιοχή όπου συνέλαβαν τον 24χρονο ενώ στη κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν τη χρυσή αλυσίδα που πριν λίγο είχε αφαιρέσει.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πυρκαγιά στο Περδικάκι Βάλτου

Την 30-7-2012/14.10 στο Περδικάκι Βάλτου Ακαρνανίας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας ημεδαπού,  με αποτέλεσμα να καούν (50) αιγοπρόβατα και (1) βοοειδές. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΙ.ΑΣ.
Σχετικά με δημοσιεύματα, που προβάλλονται και αναπαράγονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., με ισχυρισμούς για ανεπαρκή εκπαίδευση των στελεχών της  Ομάδας  Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

•    Όπως είναι γνωστό, το σύνολο του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχει εκπαιδευτεί σε μια σειρά επιχειρησιακών θεμάτων, όπως η οδήγηση μοτοσικλέτας, η χρήση όπλων και η σκοποβολή, οι τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, οι πρακτικές - τακτικές προσέγγισης και σύλληψης υπόπτων ατόμων, καθώς και διαχείρισης καταστάσεων κλιμακούμενης δυσκολίας.

•    Η βασική αυτή μορφή εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του προσωπικού στη συγκεκριμένη  Ομάδα (από την ίδρυση της τον Απρίλιο του 2010). 

Εκτός από τη βασική εκπαίδευση, κάθε χρόνο προγραμματίζονται και υλοποιούνται μια σειρά συντηρητικών και άλλων ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Σκοπός είναι η περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η αποτελεσματική εφαρμογή βέλτιστων τακτικών και πρακτικών στη καθημερινή παρουσία και δράση της.

Ενδεικτικά, για το 2012, όσον αφορά στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής:  

•    Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συντηρητική εκπαίδευση (2.848) στελεχών της (το σύνολο του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), σε πολλαπλές εκπαιδευτικές σειρές, πεντάμηνης συνολικά διάρκειας, που άρχισε τον Μάιο και ολοκληρώνεται τέλος Οκτωβρίου.

•    Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η μετεκπαίδευση (225) πρόσφατα τοποθετημένων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., σε θέματα γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης δικύκλου. Πραγματοποιείται από το Τμήμα Ειδικής Μετεκπαίδευσης Οδηγών (Τ.ΕΙ.Μ.Ο.), σε πολλαπλές εκπαιδευτικές σειρές, πεντάμηνης συνολικά διάρκειας, που ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο. 
Επίσης :

•    Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο η εκπαίδευση εκατόν είκοσι έξι (126) αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών, εθελοντών για τη στελέχωση της ΔΙ.ΑΣ. Η εκπαίδευση αποσκοπούσε στη βέλτιστη υπηρεσιακή κατάρτιση και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των υποψηφίων.

•    Ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου η εκπαίδευση συνολικά (750) Ειδικών Φρουρών, της εκπαιδευτικής σειράς 2011-2012, σε πενθήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σκοπό την προσαρμογή και εξοικείωση τους στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές τακτικές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

•    Ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο η πενθήμερη εξειδικευμένη εκπαίδευση διακοσίων πενήντα (250) νεοεξερχόμενων Ειδικών Φρουρών, στο πλαίσιο της επιλογής τους για την  Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

•    Ολοκληρώθηκε την 27-7-2012 η εκπαίδευση οκτακόσιων πενήντα επτά (857) Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε θέματα χρήσης όπλων, πρακτικής σκοποβολής και συναφών θεμάτων.

Ανάλογες συντηρητικές και λοιπές μετεκπαιδεύσεις έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται για τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη  και σε υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας.
 
Η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεχή εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στόχος είναι η επίλεκτη αυτή επιχειρησιακή Ομάδα να παραμείνει αξιόμαχη και αποτελεσματική, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην συστηματική προσπάθεια του Σώματος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών.