«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου για την ανεργία

Τα στοιχεία για την ανεργία τα οποία την ανεβάζουν στο 22,5% , χωρίς κι αυτά να δείχνουν την πραγματική ανεργία , που μάλλον  φτάνει και ξεπερνάει το 30%,  δεν είναι τίποτα άλλο  από μια απλή καταγραφή  της δραματικής κατάστασης των εργαζομένων της χώρας  και της περιοχής μας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας, των συνθηκών του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας κ.λ.π που υπέγραψαν και ψήφισαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου .
Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού , αφού η ανεργία σ’ όλη την Ευρώπη  παίρνει τεράστιες διαστάσεις , ιδιαίτερα στις γυναίκες και στη νεολαία, μια κατάσταση που επιδεινώνεται από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα...

Από την άλλη , καμιά ουσιαστική προστασία  δεν παρέχεται στους ανέργους , αντίθετα περιορίζονται και κόβονται επιδόματα και παροχές. Καμιά πολιτική και κανένα πρόγραμμα  παραγωγικής ανάπτυξης  της οικονομίας δεν προβλέπεται, που θα μείωνε την ανεργία  και θ’ ανακούφιζε τα εκατομμύρια των ανέργων .
 Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη το δυνάμωμα της δράσης  και του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης , την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας , της εξαθλίωσης , των απολύσεων και της ανεργίας.
Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση της ανατροπής τη εξουσίας των μονοπωλίων.  
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.