«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Γραμματείας Αγρινίου του ΠΑΜΕ για τη Χαλυβουργία


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

          Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά την εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.
          Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα...

          Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
          Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους.
          Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας. Είναι αγώνας της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. Είναι αγώνας όχι μόνο για να μην περάσουν οι απολύσεις και το πετσόκομμα των μισθών αλλά είναι και αγώνας που ανοίγει δρόμους που πάει πιο πέρα μέχρι την ανατροπή αυτής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
          Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
          Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 στις 8:30μ.μ. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ