«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Τρία νέα έργα, που αφορούν τις σχολικές και αθλητικές υποδομές  και την ποιότητα ζωής, δημοπρατούνται στις 21 και 28 Αυγούστου, μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Αγρινίου, που συνεδρίασε την Τρίτη 10 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
·               «Ανέγερση 19ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου», συνολικού προϋπολογισμού...
3.850.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων του ΕΣΠΑ.
 Το Δημοτικό σχολείο θα ανεγερθεί στην περιοχή Αγ-Γρηγορίου (πίσω από το πάρκο) και σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή θα κατασκευασθεί νέο διδακτήριο, σε διώροφο κτίριο που περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού με κουζίνα και αποθήκη, υπόστεγο γυμναστικής, υπαίθρια γήπεδα κ.λ.π.
Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 28 Αυγούστου.    
·               «Κατασκευή Πλατείας Τ. Κ. Αγ-Βλασίου Δήμου Αγρινίου», συνολικού προϋπολογισμού 145.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα διαμορφωθεί στην Τ. Κ. Αγ-Βλασίου πλατεία σε δύο επίπεδα σε έκταση 630 τ. μ.
Το πρώτο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο ανατολικό μέρος της πλατείας, εμβαδού περίπου 310 τ. μ. αποτελεί το κύριο χώρο της πλατείας και στο νοτιοδυτικό τμήμα του θα φέρει υπερυψωμένη εξέδρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο αναπτύσσεται στο δυτικό μέρος της πλατείας εμβαδού περίπου 310 τ. μ. αποτελείται από δύο λειτουργικά τμήματα: Η παιδική χαρά και ο κεκλιμένος χώρος πρασίνου για την δενδροφύτευση αυτού τα οποία διαμορφώνονται σε χαμηλότερη στάθμη του πρώτου επιπέδου.
Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 21 Αυγούστου.   
·               «Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Τ. Κ. Καστρακίου Δήμου Αγρινίου», συνολικού προϋπολογισμού 333.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα εκτελεστούν εργασίες για την ανάπλαση του χώρου στην είσοδο της Τ. Κ. Καστρακίου του Δήμου Αγρινίου για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου είναι χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου, τοιχίο αντιστήριξης και περίφραξη στην νότια πλευρά του χώρου, κράσπεδα, πλακοστρώσεις γύρο από τα γήπεδα μπάσκετ και 5χ5, κατασκευή με συνθετικό τάπητα του γηπέδου 5χ5 με περίφραξη και ηλεκτροφωτισμός του χώρου. Στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης προβλέπετε να γίνει αντικατάσταση στις δύο μπασκέτες και νέο τάπητα με διαγράμμιση. Στο χώρο της παιδικής χαράς θα γίνει τοποθέτηση οργάνων .
 Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 21 Αυγούστου.