«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 67χρονης ημεδαπής στο Αιτωλικό.
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί από τους οποίους οι δυο ανήλικοι, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ληστεία σε βάρος 67χρονης ημεδαπής, η οποία είχε συμβεί πριν δύο ημέρες στο Αιτωλικό και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 19,17 και 15 ετών και ενός ακόμα συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές (14-7-2012) το βράδυ, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια 67χρονη ημεδαπή, στο Αιτωλικό όπου με...
την χρήση βίας της αφαίρεσαν από το λαιμό μια αλυσίδα αξίας 500 ευρώ περίπου και τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι τρείς ημεδαποί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες  συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού τους.


Σύλληψη δυο αλλοδαπών για κλοπή καλωδίων από θερμοκήπιο.

Συνελήφθησαν την 14-7-2012 νωρίς το πρωί, στα Σαβάλια Αμαλιάδας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 28 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε όχημα που επέβαιναν οι δυο αλλοδαποί βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητες καλωδίων χαλκού, διάφορα άλλα χάλκινα αντικείμενα και ένα μπαλτά.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι οι δυο Βούλγαροι είχαν αφαιρέσει τα καλώδια και τα χάλκινα αντικείμενα το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (13-7-2012) από θερμοκήπια στο Καπελέτο Βουπρασίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

 
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 60.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (16-7-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 56χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται ως νόμιμός εκπρόσωπος αθλητικού σωματείου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 61.132,38 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/97( άρθρο 21 παρ.10 Ν.2523/1997 όπως τροπ. με το  Άρθρο 3 παρ.2 περ.ιγ του Ν.3943/2011)

 
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29) άτομα, ενώ προσήχθησαν
 εξήντα εννέα (69).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές  (14/15-07-2012), το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και από τις τέσσερις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας).
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά χίλια πεντακόσια ενενήντα επτά άτομα (1597) και χίλια εκατόν εβδομήντα εννέα οχήματα (1179) οχήματα. Επίσης προσήχθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα, ενώ συνελήφθησαν είκοσι εννέα (29).
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριακόσιες πενήντα τέσσερις (354) παραβάσεις από τις οποίες οι διακόσιες εβδομήντα (271) αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.