«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του Ε.Κ. Αγρινίου για τα προβλήματα των εργαζόμενων

Απεργία στο Αγρίνιο 23 Φλεβάρη 2011
 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το τελευταίο διάστημα όπως οι εργαζόμενοι σ’ όλη τη χώρα  έτσι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας  αντιμετωπίζουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου. Απολύσεις,  ανεργία , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , εκ περιτροπής εργασία, φτώχεια, τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς κ.λ.π.

Κοντά σ’ όλα αυτά παρουσιάζεται εδώ και καιρό το πρόβλημα να παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες ( από 4 μήνες έως ένα χρόνο) εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις , κατασκευαστικά έργα και οργανισμούς Τ.Α. , που λειτουργούν κανονικά – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ , ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., Φράγμα Αχυρών, τεχνικά έργα , Δήμους της περιοχής κ.α.- ενώ  σε πολλές άλλες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται έναντι των δεδουλευμένων τους  κατά αραιά διαστήματα  με πρόσχημα την οικονομική κρίση  και όποιοι δεν συμφωνούν τους δείχνουν το δρόμο της απόλυσης.
Φράγμα Αχυρών...
Την κρίση  που δημιούργησε η πλουτοκρατία με τις κυβερνήσεις της , με τη συγκέντρωση κεφαλαίου και πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια , την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά που προβλέπονταν ήδη από τη συνθήκη του Μάαστριχτ πριν  πολλά χρόνια όπως και απ’  άλλες συνθήκες της Ε.Ε. με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΣΥΝ- ΛΑΟΣ και όλων των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου.
Καλούμε τους εργαζόμενους  να απορρίψουν αυτή την πολιτική , να την αντιπαλέψουν αποφασιστικά  και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους που κατακτήθηκαν με  αγώνες και θυσίες για πολλές δεκαετίες
Τους καλούμε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να απαιτήσουν τώρα τα δεδουλευμένα τους μέσα  από τα σωματεία τους, το Ε.Κ.Α., τις επιτροπές αγώνα , το ΠΑΜΕ.
Οι απόψεις  για λύσεις  μόνο με νομικά μέσα και ατομικές ενέργειες  και συμβιβασμούς μόνο την εργοδοσία βολεύουν .
Λύση θα υπάρξει μόνο μέσα από  συλλογική , ταξική δράση  και διεκδίκηση των άμεσων προβλημάτων  και ταυτόχρονα την ανάπτυξη της πάλης  για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  που εφαρμόζεται  και την επιβολή φιλεργατικής – φιλολαϊκής  πολιτικής  ενάντια στην πλουτοκρατία και τις κυβερνήσεις της.  
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.