«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

10 φεύγουν... 1 προσλαμβάνεται!

Αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του Υπουργείου Οικονομικών
Η υπογραφή του μνημονίου και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτό, έπληξαν όχι μόνο τους Δημοσίους Υπαλλήλους, λόγω μείωσης των μισθών. αλλά και την ίδια τη Δημόσια Διοίκηση και κατά συνέπεια τον Έλληνα φορολογούμενο αφού η μείωση του λειτουργικού κόστους έφερε και μείωση του προσωπικού.
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί το «5 φεύγουν 1 έρχεται» αλλά είχε φτάσει ήδη στο «10 φεύγουν 1 προσλαμβάνεται», το οποίο, σε συνδυασμό με την αθρόα αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, έχει σαν συνέπεια τη μεγάλη μείωση του προσωπικού και την ουσιαστική διάλυση των Υπηρεσιών. Δυστυχώς σε όλη αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί, δεν εξαίρεσαν ούτε καν τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ των προηγουμένων ετών, με ακραίο παράδειγμα τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομικών της προκήρυξης 1Γ/2008.

Συγκεκριμένα οι επιτυχόντες αυτοί, συνάδελφοί μας ουσιαστικά, συμμετείχαν σε ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μεταξύ πολλών υποψηφίων και πέτυχαν. Ο αριθμός των διοριστέων ήταν και είναι πολύ μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας. Παρότι όμως ανακοινώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων και πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από προηγούμενες εργασίες, για να προετοιμαστούν για τη νέα του θέση, ξαφνικά απεφασίσθη το ουσιαστικό πάγωμα των προσλήψεων με αποτέλεσμα 545 νέοι άνθρωποι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης να παραμένουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα αδιόριστοι, άνεργοι, με τεράστιες συνέπειες και για τις Υπηρεσίες αλλά και για τους ίδιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η Κυβέρνηση δεν απαντά ούτε στο εύλογο ερώτημα εάν και πότε θα γίνει η πρόσληψή τους.
Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δεδομένου ότι η αλλαγή στις κυβερνητικές επιλογές δεν μπορεί να μεταφέρεται σε αθώους εργαζόμενους, οι οποίοι ακολούθησαν την τυπική και αξιοκρατική διαδικασία και αμείβονται σήμερα με εμπαιγμό και ανεργία.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψή τους, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και πράξη συνέπειας ευθύνης και δικαιοσύνης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.